
reklama
Vynikajúci cheesecake pre milovníkov chuti a vône medu.
Ingrediencie
Sušienkový základ: | ||
2 | hrnčeky | sušienky pomleté |
4 | polievkové lyžice | maslo roztopené |
Plnka: | ||
250 | gramov | mascarpone |
125 | gramov | tvaroh |
125 | gramov | kyslá smotana |
3 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
1⁄2 | hrnček | med |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
vanilka | ||
1 | kus | vajce |
3 | kusy | bielok |
Postup
Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a utľapkáme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.Pečieme na 160 stupňov asi 10 minút.
Mascarpone vymiešame s kyslou smotanou, tvarohom, vajíčkom, medom, soľou a vanilkou.
Z troch bielkov vymiešame sneh a primiešame k hmote.Vylejeme na sušienkový základ a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút.Necháme vychladnúť pri otvorenej rúre a potom dáme zachladiť.Vrch som ozdobila mandľami a ovocím.
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
reklama
reklama
Krásny

