
Fantastická chuť medového cesta a mascarpone určite poteší aj tých najnáročnejších.
Cesto: | ||
480 | gramov | hladká múka |
190 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusy | vajce |
2 | kusy | žĺtok |
Plnka 1: | ||
400 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | biela čokoláda |
Plnka 2: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | jahodová plnka v prášku |
ovocie |
Ako ovocie môžeme použiť maliny, jahody, čučoriedky.
Pripravíme cesto na medové kolieska múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, nastruhané maslo, med, sódu , vajíčka +žĺtky. Vypracujeme hladké cesto netrvá to dlho, ktoré dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Stuhnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 0,3 mm pomocou pohára vykrojíme kolieska z jednej dávky sú 50 kolieska.
Plech vyložíme papierom na pečenie poukladáme pripravené kolieska. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 8-10 minút do zlatista.
Kolieska si môžete pripraviť aj v predstihu do zásoby, pretože upečené cesto dlhšie, vydrží.
Upečené kolieska rozložíme na pracovnú dosku, aby boli vo dvojici.
Bielu čokoládu rozpustíme, mascarpone vyšľaháme zašľaháme rozpustenú čokoládu. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme na kolieska rozložíme ovocie viď nižšie, foto.
Následne vyšľaháme vychladenú smotanu na šľahanie 33 %spolu s jahodovou plnkou v prášku, dáme do cukrárskeho vrecka.
Mascarpone plnku nanesieme na ovocie preložíme druhým medovým kolieskom, zľahka pritlačíme. Pred podávaním posypeme práškovým alebo ozdobíme ovocím.
Medové kolieska môžte naplniť aj svojim spôsobom, plnkou.





- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty