
Jemná chuť orechového cesta a výborná plnka. Nenáročné pečenie, ktoré poteší.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
240 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | mleté vlašské orechy |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | štipka | soľ |
Plnka: | ||
600 | millilitrov | mlieko |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | karamelový puding |
1 | štipka | soľ |
250 | gramov | maslo |
3 | kusy | tortové oblátky |
Na ozdobu: | ||
čokoláda |
Vajíčka, cukor vymiešame do penista postupne pridávame soľ, mleté vlašské orechy zmiešané s práškom do pečiva, strúhankou, múkou zľahka vmiešame. Plech 30x40cm vyložíme tortovymi oplatkami vylejeme cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút.
Z mlieka trocha odoberieme a rozmiešame v ňom pudingové prášky, soľ . Cukor skaremelizujeme vlejeme zbytok mlieka miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí vlejeme mlieko zmiešane s pudingom, uvaríme hustý puding. Ktorý zakryjeme fóliou necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka spojíme s vychladnutým pudingom. Potrieme plnkou korpus, ktorý upravíme dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnuti pofrkame rozpustenou čokoládou, dobrú chuť.








Vyzerajú neodolateľne.

Ďakujeme za recept.