reklama

Farebné citrónové rezy

Pridal/a melisa dňa 13. 11. 2019 - 16:34 - Recepty melisa
Farebné citrónové rezy, Recepty na zákusky, melisa

reklama

Rezy som piekla prvýkrát a mali úspech, chutili každému!Úsmev

Ingrediencie
Cesto:
250 gramov maslo
1 hrnček práškový cukor
2 hrnčeky polohrubá múka
6 kusy vajce
1 kus prášok do pečiva
6 polievkové lyžice olej
100 millilitrov mlieko
  štipka soľ
1 polievková lyžica kakao
2 polievkové lyžice mak
2 polievkové lyžice strúhaný kokos
1 polievková lyžica prášok jahodový puding
  potravinárska farba gélová červená
Plnka:
600 millilitrov mlieko
2 kusy vanilkový puding
2 kusy citrón
250 gramov maslo
Dokončenie:
300 millilitrov Creme Patisserie rastlinná šľahačka
  jahodový džem
  potravinárska farba gélová červená
Postup

1 šálka = 200 ml

Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Maslo vyšľaháme s cukrom, po jednom zašľaháme žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, striedavo mlieko a olej. Jemne zamiešame sneh z bielkov a rozdelíme na štyri rovnaké časti. Do jednej pridáme mak, do druhej kokos, do tretej kakao a do štvrtej jahodový pudingový prášok a trochu farbiva. 

Plech 24x35 cm vyložíme papierom na pečenie a lyžicou striedavo kladieme jednotlivé druhy pripraveného cesta, tým bude pekné farebné. Upečieme pri teplote 180°C cca 35 minút. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme ho na dva rovnaké pláty. Alebo ho rozdelíme na polovicu a upečieme na dvoch rovnakých plechoch. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

Plnka: z mlieka, vanilkových pudingov v prášoku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť pod fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding, citrónovú šťavu a vyšľaháme na hladký krém.

Na spodný plát rozotrieme plnku a prikryjeme druhým plátom. Na povrch vyšľaháme rastlinnú šľahačku, pridáme podľa chuti jahodový džem a jemne prifarbíme. Povrch som posypala bielym zdobením.

Odložíme do chladu a pokrájame na rezy.

Dobrú chuť!Vyplazený jazyk

 

Celkový čas
1 hod, 35 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
35 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama