
katarinalucanova | Dvojfarebné kocky
Vynikajúci tradičný kakaový rez s orechovo rumovou náplňou a obľúbenou poťahovou hmotou na vrchu, ozdobené čokoládovou polevou.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
4 | polievkové lyžice | voda |
6 | polievkové lyžice | olej |
Plnka 1: | ||
100 | gramov | piškótová struhanka |
200 | gramov | mleté orechy |
100 | millilitrov | rum |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Plnka 2: | ||
200 | gramov | Cera |
200 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | sušené mlieko |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
50 | gramov | Cera |
džem |
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme. Keď cesto vychladne, stiahneme papier. Odstránime povrchovú kôru z korpusu.
Plnka 1: Pomleté orechy, pomleté piškóty, rum a práškový cukor dobre vymiešame.
Plnka 2: Ceru, práškový cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom papieri vyvaľkáme na veľkosť korpusu.
Dokončenie: Korpus potrieme džemom navrstvíme naň orechovú plnku a pomocou papiera prenesieme naň plnku zo sušeného mlieka. Valčekom prejdeme po papieri aby sa orechová plnka dobre prilepila s mliečnou plnkou.
Papier odstránime a zákusok pokrájame na kocky veľké 4x4 cm. Uhlopriečne ich namáčame v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.
Poleva: Nad parou roztopíme Ceru s čokoládou a vymiešame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty