
keli62 | Bajadera kocka
Svieži zákusok s ružovými korpusmi , Be Be keskami, pudingovým krémom a ovocím. ;)
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
500 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | mascarpone |
Korpusy: 2 klasické piškóty, každá z 5 vajec, aké ste zvyknuté robiť s pridaním ružové potravinárskeho farbiva. 4 až 5 balíčkov Marína keksíky alebo BB kekse, malinový lekvár.
Krém: 500 ml mlieka, 2 vanilky, 2 Zlaté klasy - uvaríme puding.
500 g masla vyšľaháme s 200 g práškového cukru, primiešame vychladnutý puding.
Keď je krém vyšľahaný, pomaličky lopatkou primiešame 250 g mascarpone, len jemne premiešame nešlaháme.
Postup: Ružovú piškótu natrieme lekvárom, poukladáme keksíky, na keksíky natrieme polovicu krému, na krém jemne rozložíme ovocie mrazené alebo čerstvé, ktoré najskôr zasypeme práškovým cukrom - asi 3 až 4 PL, aby bolo sladké. Na ovocie natrieme zvyšný krém. Zakryť druhou ružovou piškótou. Túto piškótu trochu navlhčíme malinovým sirupom.
Na vrch: 7 dcl rastlinnej šľahačky vyšľahať, do šľahačky pridať 2 balíčky stužovača 2v1 jahoda. Na vrch postrúhať čokoládu.

keli62
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten vypada strašne dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim Vas, aký je rozdiel medzi šlľhačkou a "rastlinnou šlahačkou"? Naša normalna 30-40% šľahačka je aká?
Ten stužovač, čo sa tu uvádza sa dá použiť aj do normálnej šľahačky????
Ďakujem za radu..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
úžasnééééééééééééééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty