Torta v tvare srdca

Pridal/a Kamila

Recept s foto postupom na tortu trochu inak. Zväčša sa takto robia torty v tvare číslice, ja som skúsila srdce a ovocie som nahradila čokoládovými dekoráciami. Kvôli dcére s HIT som použila špaldovú celozrnú múku. Inak ako tradične,  improvizovala som. Hambím sa

Torta v tvare srdca - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Celkový čas
52 minút

Ingrediencie

Korpusy:
185gramovmaslo
150gramovpráškový cukor
1kusvanilkový cukor
300gramovhladká múka
1kusvajce
1kusžĺtok
Smotanová náplň:
500gramovmascarpone
360millilitrovšľahačková smotana
1kusvanilkový cukor
1polievková lyžicapráškový cukor
Dokončenie:
  drobné ovocie
  čokoládové pralinky

Inštrukcie

Korpusy:

Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom do svetlej peny. Prišľaháme vajíčko a žĺtko, ideálne izbovej teploty. S hnetacou metlou primiešame múku. Cesto ešte na podložke premiesime, podľa potreby podsypemem múkou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

Polovicu cesta, rozvaľkáme na papieri na pečenie a vykrojíme z neho podľa vopred pripravenej šablóny vykrojené srdce.

Preložíme aj s papierom na plech a pečieme pri teplote cca 180°C cca 12 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatý nádych. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta.

Zvyšné cesto, ktoré nám ostalo po orezaní, držíme v chlade.  Na záver z neho vykrojíme tretie srdce a zo zvyškov malé srdiečka, ktoré môžeme použiť ne dekorovanie. Korpusy necháme vychladnúť.

Smotanová náplň:

Šľahačkovú smotanu smotanu, vyšľaháme spolu s cukrom a  mascarpone na tuhý krém, začíname na nižších otáčkach, neskôr ich zvýšime, dávame pozor na prešľahanie.

Ja som nemala toľko mascarpone a šľahačky ako by som chcela, preto som použila 250g mascarpone, 250ml šľahačkovej smotany a 250 g jemného tvarohu, len krém už nebol taký tuhý ako by som chcela. Je možné ho ešte zahustiť želatínou.

Dokončenie:

Na spodné srdce striekame kopčeky krému so zdobiacim vreckom s primeraným nadstavcom (ja som taký nemala, ta to tak aj vyzerá, aj zručnosť mi chýba, ale snaha bola).

Pokryjeme celu plochu, priložíme druhé srdce a postup zopakujeme. Vrchné srdce opäť ozdobíme krémom a dekorujeme podľa fantázie ovocím, alebo čokoládkami, srdiečkami ....

Dáme stuhnúť do chladničky, korpusu asi chvíľku potrvá, kým trošku zmäkne ...

Poznámky

Korpus je dosť sladký podľa mňa sa dá časť práškového cukru nahradiť napríklad mandľovou múkou, možno mletými orechami... Krém, kľudne použite nejaký svoj osvedčený... 

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Torta v tvare srdca - recept postup 1
Torta v tvare srdca - recept postup 2
Torta v tvare srdca - recept postup 3
Torta v tvare srdca - recept postup 4
Torta v tvare srdca - recept postup 5
Torta v tvare srdca - recept postup 6
Torta v tvare srdca - recept postup 7
Torta v tvare srdca - recept postup 8
Torta v tvare srdca - recept postup 9
Torta v tvare srdca - recept postup 10
Torta v tvare srdca - recept postup 11

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.