Recept s foto postupom na tortu trochu inak. Zväčša sa takto robia torty v tvare číslice, ja som skúsila srdce a ovocie som nahradila čokoládovými dekoráciami. Kvôli dcére s HIT som použila špaldovú celozrnú múku. Inak ako tradične, improvizovala som.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 12 minút |
Celkový čas | 52 minút |
Ingrediencie
Korpusy: | ||
185 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
Smotanová náplň: | ||
500 | gramov | mascarpone |
360 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
drobné ovocie | ||
čokoládové pralinky |
Inštrukcie
Korpusy:
Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom do svetlej peny. Prišľaháme vajíčko a žĺtko, ideálne izbovej teploty. S hnetacou metlou primiešame múku. Cesto ešte na podložke premiesime, podľa potreby podsypemem múkou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
Polovicu cesta, rozvaľkáme na papieri na pečenie a vykrojíme z neho podľa vopred pripravenej šablóny vykrojené srdce.
Preložíme aj s papierom na plech a pečieme pri teplote cca 180°C cca 12 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatý nádych. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta.
Zvyšné cesto, ktoré nám ostalo po orezaní, držíme v chlade. Na záver z neho vykrojíme tretie srdce a zo zvyškov malé srdiečka, ktoré môžeme použiť ne dekorovanie. Korpusy necháme vychladnúť.
Smotanová náplň:
Šľahačkovú smotanu smotanu, vyšľaháme spolu s cukrom a mascarpone na tuhý krém, začíname na nižších otáčkach, neskôr ich zvýšime, dávame pozor na prešľahanie.
Ja som nemala toľko mascarpone a šľahačky ako by som chcela, preto som použila 250g mascarpone, 250ml šľahačkovej smotany a 250 g jemného tvarohu, len krém už nebol taký tuhý ako by som chcela. Je možné ho ešte zahustiť želatínou.
Dokončenie:
Na spodné srdce striekame kopčeky krému so zdobiacim vreckom s primeraným nadstavcom (ja som taký nemala, ta to tak aj vyzerá, aj zručnosť mi chýba, ale snaha bola).
Pokryjeme celu plochu, priložíme druhé srdce a postup zopakujeme. Vrchné srdce opäť ozdobíme krémom a dekorujeme podľa fantázie ovocím, alebo čokoládkami, srdiečkami ....
Dáme stuhnúť do chladničky, korpusu asi chvíľku potrvá, kým trošku zmäkne ...
Poznámky
Korpus je dosť sladký podľa mňa sa dá časť práškového cukru nahradiť napríklad mandľovou múkou, možno mletými orechami... Krém, kľudne použite nejaký svoj osvedčený...











Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 34409x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (14)