Torta v tvare srdca

Popis

Recept s foto postupom na tortu trochu inak. Zväčša sa takto robia torty v tvare číslice, ja som skúsila srdce a ovocie som nahradila čokoládovými dekoráciami. Kvôli dcére s HIT som použila špaldovú celozrnú múku. Inak ako tradične,  improvizovala som. Hambím sa

Torta v tvare srdca - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Celkový čas
52 minút

Ingrediencie

korpusy
185gramovmaslo
150gramovpraskový cukor
1kusvanilkový cukor
300gramovhladkej múky (moja bola špaldová celozrná)
1kusvajicko
1kusžĺtko
Smotanová náplň
500gramovmascarpone
360millilitrovslahackova smotana
1kusvanilkový cukor
1polievková lyžicapraskový cukor
Dokončenie
čokoládové pralinky, drobné ovocie ...

Inštrukcie

Korpusy:

Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom do svetlej peny. Prišľaháme vajíčko a žltko, idálne izbovej teploty. S hnetacou metlou primiešame múku. Cesto ešte na podložke premiesime, podľa potreby podsypemem múkou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

Polovicu cesta, rozvaľkáme na papieri na pečenie a vykrojíme z neho podľa vopred pripravenej šablóny vykrojené srdce. Preložíme aj s papierom na plech a pečieme pri teplote cca 180°C cca 12 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatý nádych. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta. Zvyšné cesto, ktoré nám ostalo po orezaní, držíme v chlade.  Na záver z neho vykrojíme tretie srdce a zo zvyškov malé srdiečka, ktoré môžeme použiť ne dekorovanie. Korpusy necháme vychladnúť.

Smotanová náplň:

Šľahačkovú smotanu smotanu, vyšľaháme spolu s cukrom a  mascarpone na tuhý krém, začíname na nižších otáčkach, neskôr ich zvýšime, dávame pozor na prešľahanie. Ja som nemala toľko mascarpone a šľahačky ako by som chcela, preto som použila 250g mascarpone, 250ml šľahačkovej smotany a 250 g jemného tvarohu, len krém už nebol taký tuhý ako by som chcela. je môžné ho ešte zahustiť želatinou.

Dokončenie:

Na spodné srdce striekame kopčeky krému so zdobiacim vreckom s primeraným nadstavcom (ja som taký nemala, ta to tak aj vyzerá, aj zručnosť mi chýba, ale snaha bola Hambím sa) Pokryjeme celu plochu, priložíme druhé srdce a postup zopakujeme. Vrchné srdce opäať ozdobíme krémom a dekorujeme podľa fantázie ovocím, alebo čokoládkami, srdiečkami ....

Dáme stuhnúť do chladničky, korpusu asi chvíľku potrvá, kým trošku zmäkne ...

Poznámky

Korpus je dosť sladký podľa mňa sa dá časť práškového cukru nahradiť napríklad mandľovou múkou, možno mletými orechami.... Krém, kľudne použite nejaký svoj osvedčený ... 

Torta v tvare srdca - recept postup 1
Torta v tvare srdca - recept postup 2
Torta v tvare srdca - recept postup 3
Torta v tvare srdca - recept postup 4
Torta v tvare srdca - recept postup 5
Torta v tvare srdca - recept postup 6
Torta v tvare srdca - recept postup 7
Torta v tvare srdca - recept postup 8
Torta v tvare srdca - recept postup 9
Torta v tvare srdca - recept postup 10
Torta v tvare srdca - recept postup 11
Torta v tvare srdca - recept postup 12

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Komentáre

Super.

 

TlieskamTlieskamTlieskamsuper zasa niečo inéTortaTortaTortaSrdceSrdceSrdceÁnoÁnoÁno

parádne srdiečko, ďakujem za receptÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSrdceSrdceSrdce

Krásne, ďakujem za recept TlieskamTlieskamTlieskamSlnkoSlnkoSlnko

stihol korpus zvlhnúť, alebo ste ju zblajzli Váľam sa od smiechu po podlahe hneď po dokončení? Lebo veru asi sa ťažko čaká. Páči sa mi táto forma torty, či už čísla, písmenká, alebo srdiečko. Inak videla som aj z klasického korpusu a následne vyrezaný tvar

Kedže korpus je s múkou, čo obsahuje lepok, to znamená, že som ju nemohla jest a teda vydržala aj do druhého dňa. Váľam sa od smiechu po podlaheVeľký úsmevChichocem sa Dnes už boli korpusy mäkšie. Stále však mám pocit, že táto torta je viac pre efekt, ako kulinársky zážitok. Úsmev

Dík za recept, možná by šlo udělat těsto jako linecké.

 

Chuťovo je určite podobné, toto sa mi páčilo, lebo sa veľmi dobre vaľkalo, dalo sa nadpojiť ak niekde chýbalo...

Veľmi pekne ďakujeme za recept, pretože už dva týždne sledujem tento "trend" a veľmi sa mi to páči. Čo sa tej špaldovej múky týka, ja používam 100% špaldovú múku polohrubú, veľmi dobre chutí a perfektne sa s ňou pracuje. Kupujem ju v Kaufloši Hambím saHambím sa Vyskúšajte ju ak ju nepoznáte SlnkoSlnko

krásne srdiečko, ďakujem Tlieskam

Dobry den torticka užasna len som sa chcela spytat či by sa tie platy nemohli natriet aj dzemom a potom zdobit ?

Podla mna ano, nie je co pokazit Úsmev

Krásne srdiečko, určite vyskúšamÚsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.