
Kamila | Torta v tvare srdca
Recept s foto postupom na tortu trochu inak. Zväčša sa takto robia torty v tvare číslice, ja som skúsila srdce a ovocie som nahradila čokoládovými dekoráciami. Kvôli dcére s HIT som použila špaldovú celozrnnú múku. Inak ako tradične, improvizovala som.
Korpusy: | ||
185 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
Smotanová náplň: | ||
500 | gramov | mascarpone |
360 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
čokoládové pralinky | ||
drobné ovocie |
Korpusy: Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom do svetlej peny. Prišľaháme vajíčko a žĺtok, ideálne izbovej teploty. S hnetacou metlou primiešame múku. Cesto ešte na podložke premiesime, podľa potreby podsypeme múkou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
Polovicu cesta, rozvaľkáme na papieri na pečenie a vykrojíme z neho podľa vopred pripravenej šablóny vykrojené srdce.
Preložíme aj s papierom na plech a pečieme pri teplote cca 180°C cca 12 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatý nádych. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta.
Zvyšné cesto, ktoré nám ostalo po orezaní, držíme v chlade. Na záver z neho vykrojíme tretie srdce a zo zvyškov malé srdiečka, ktoré môžeme použiť na dekorovanie. Korpusy necháme vychladnúť.
Smotanová náplň: Šľahačkovú smotanu smotanu, vyšľaháme spolu s cukrom a mascarpone na tuhý krém, začíname na nižších otáčkach, neskôr ich zvýšime, dávame pozor na prešľahanie.
Ja som nemala toľko mascarpone a šľahačky ako by som chcela, preto som použila 250 g mascarpone, 250 ml šľahačkovej smotany a 250 g jemného tvarohu, len krém už nebol taký tuhý ako by som chcela. Je možné ho ešte zahustiť želatínou.
Dokončenie: Na spodné srdce striekame kopčeky krému so zdobiacim vreckom s primeraným nadstavcom (ja som taký nemala, ta to tak aj vyzerá, aj zručnosť mi chýba, ale snaha bola).
Pokryjeme celu plochu, priložíme druhé srdce a postup zopakujeme. Vrchné srdce opäť ozdobíme krémom a dekorujeme podľa fantázie ovocím, alebo čokoládkami, srdiečkami ....
Dáme stuhnúť do chladničky, korpusu asi chvíľku potrvá, kým trošku zmäkne ...
Korpus je dosť sladký podľa mňa sa dá časť práškového cukru nahradiť napríklad mandľovou múkou, možno mletými orechami... Krém, kľudne použite nejaký svoj osvedčený...

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
super zasa niečo iné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
parádne srdiečko, ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásne, ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
stihol korpus zvlhnúť, alebo ste ju zblajzli hneď po dokončení? Lebo veru asi sa ťažko čaká. Páči sa mi táto forma torty, či už čísla, písmenká, alebo srdiečko. Inak videla som aj z klasického korpusu a následne vyrezaný tvar
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kedže korpus je s múkou, čo obsahuje lepok, to znamená, že som ju nemohla jest a teda vydržala aj do druhého dňa. Dnes už boli korpusy mäkšie. Stále však mám pocit, že táto torta je viac pre efekt, ako kulinársky zážitok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dík za recept, možná by šlo udělat těsto jako linecké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chuťovo je určite podobné, toto sa mi páčilo, lebo sa veľmi dobre vaľkalo, dalo sa nadpojiť ak niekde chýbalo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi pekne ďakujeme za recept, pretože už dva týždne sledujem tento "trend" a veľmi sa mi to páči. Čo sa tej špaldovej múky týka, ja používam 100% špaldovú múku polohrubú, veľmi dobre chutí a perfektne sa s ňou pracuje. Kupujem ju v Kaufloši Vyskúšajte ju ak ju nepoznáte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásne srdiečko, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podla mna ano, nie je co pokazit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásne srdiečko, určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super.trosku trvalo kým zmäkla ale bola výborná. Dala som pod to aj ríbezľový džem. Škoda ale nedá sa mi tu vložiť foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super.