
aramana | Smotanová torta s marhuľami
Svieža dobrota pre milovníkov marhúľ.
Piškóta: | ||
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | štipka | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
200 | gramov | kyslá smotana |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | želatínový stužovač za studena |
8 | kusy | marhule |
3 | kusy | vanilkový cukor |
Dokončenie: | ||
1 | balík | žlté cukrárske želé |
marhuľový džem | ||
2 | kusy | marhule |
Upečieme si piskótu v tortovej forme na akú sme zvyknutí alebo túto:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Bielky vyšľaháme na sneh. Do snehu jemne, metlou, zamiešavame žĺtkovú zmes a múku s práškom do pečiva. Vylejeme do formy na ktorej spodok sme dali papier na pečenie. Pečieme do zlata na 180-190 stupňoch.
8 marhúľ vykôstkujeme, pridáme asi deci vody, pomelieme a dáme variť s jedným vanilkovým cukrom. Varíme asi 5 minút a necháme úplne vychladnúť.
Polovicu želatínového stužovača pripravíme podľa návodu a zamiešame do vychladnutej marhuľovej zmesi.
Tvaroh, kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu na šľahanie, dva vanilkové cukre zmiešame a primiešame druhú polku želatínového stužovača.
Z bielej plnky odoberieme 5 lyžíc do marhuľovej zmesi a zmiešame.
Z vychladnutej piškóty stiahneme papier na pečenie a dáme ju nazad do tortovej formy. Potrieme marhuľovým džemom. Vylejeme marhuľovú zmes, dáme do mrazničky na 15 minút alebo do chladničky na 25 minút. Vyberieme a vylejeme na to bielu plnku.
Necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.
Žltú želatínu si uvaríme podľa návodu. Dve marhule čo ostali nakrájame a ozdobíme s nimi tortu. Ozdobené zalejeme želatínou.
Necháme želatínu stuhnúť a až potom môžeme dať obruč z formy preč.
Dobrú chuť.
No tento vyzerá fantasticky,
hneď by som si dala 