Smotanová torta s marhuľami

Popis

Svieža dobrota pre milovníkov marhúľ.

Smotanová torta s marhuľami - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Piškóta
3kusyvajcia
3polievkové lyžicehladka muka
3polievkové lyžicekryštálový cukor
1štipkaprášok do pečiva
Náplň
250gramovjemny tvaroh
200gramovkyslá smotana
250millilitrovsmotana na šľahanie
1kuszelatinovy stuzovac za studena
8kusymarhule
3kusyvanilkový cukor
Dokončenie
1balíkžlté cukrárske želé
  marhuľový džem
2kusymarhule

Inštrukcie

Upečieme si piskótu v tortovej forme na akú sme zvyknutí alebo túto:

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny.Bielka vyšľaháme na sneh.Do snehu jemne, metlou, zamiešavame žĺtkovú zmes a múku s práškom do pečiva.Vylejeme do formy na ktorej spodok sme dali papier na pečenie.Pečieme do zlata na 180-190 stupňoch.

8 marhúľ vykôstkujeme, pridáme asi deci vody, pomelieme a dáme variť s jedným vanilkovým cukromVaríme asi 5 minút a necháme úplne vychladnúť.

Polku želatinového stužovača pripravíme podľa návodu a zamiešame do vychladnutej marhuľovej zmesy.

Tvaroh, kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu na šľahanie, dva vanilkové cukre zmiešame a primiešame druhú polku želatinového stužovača.

Z bielej plnky odoberieme 5 lyžíc do marhuľovej zmesy a zmiešame.

Z vychladnutej piškóty stiahneme papier na pečenie a dáme ju nazad do tortovej formy.Potrieme marhuľovým džemom.Vylejeme marhuľovú zmes, dáme do mrazničky na 15 minút alebo do chladničky na 25 minút.Vyberieme a vylejeme na to bielu plnku.

Necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.

Žltú želatínu si uvaríme podľa návodu.Dve marhule čo ostali nakrájame a ozdobíme s nimi tortu.Ozdobené zalejeme želatínou.

Necháme želatínu stuhnúť a až potom môžeme dať obruč z formy preč.

Dobrú chuť.

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

No tento vyzerá fantasticky,Áno hneď by som si dala Úsmev

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.