reklama

Parížska torta

Pridal/a Valika475 dňa 16. 12. 2020 - 08:19 - Recepty Valika475
Parížska torta, Recepty na torty, Valika475

reklama

Slávnostná torta na každú príležitosť.

Ingrediencie
Korpus:
400 millilitrov mlieko
300 gramov hladká múka
150 gramov kryštálový cukor
100 millilitrov olej
3 polievkové lyžice kakao
1 balík prášok do pečiva
3 kusy vajce
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Plnka:
500 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov horká čokoláda
1 balík šľahačková smotana
1 balík vanilkový cukor
Dokončenie:
  džem
  čokoládová ryža
Postup

Korpus:

Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko, a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, kakaom, práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 45 min. pri 180´C. Korpus nevyberáme, plníme vo forme.

Plnka:

Polovicu šľahačky deň dopredu uvaríme s postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke.

Upečený korpus natrieme džemom, najlepšie ríbezľový alebo marhuľový. Z čokoládovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a dáme na korpus.

Ostatnú bielu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme 1 stužovač. Bielou ozdobíme tortu a posýpame čokoládovou ryžou.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

Táto ľahká torta je skvelá na každú príležitosť rýchlo sa urobí a výborne chutí

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama