
Slávnostná torta na každú príležitosť.
Korpus: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
300 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | kusy | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | horká čokoláda |
1 | balík | šľahačková smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
Dokončenie: | ||
džem | ||
čokoládová ryža |
Korpus:
Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko, a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, kakaom, práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 45 min. pri 180´C. Korpus nevyberáme, plníme vo forme.
Plnka:
Polovicu šľahačky deň dopredu uvaríme s postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke.
Upečený korpus natrieme džemom, najlepšie ríbezľový alebo marhuľový. Z čokoládovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a dáme na korpus.
Ostatnú bielu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme 1 stužovač. Bielou ozdobíme tortu a posýpame čokoládovou ryžou.
Táto ľahká torta je skvelá na každú príležitosť rýchlo sa urobí a výborne chutí