
Osviežujúca torta s drobným ovocím
Ingrediencie
300 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
štipka | soľ | |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
100 | gramov | horká čokoláda 68% |
100 | gramov | maliny |
100 | gramov | čučoriedky |
trocha | voda |
Postup
Z múky, cukru, studeného masla, ľadovej vody a štipky soli vymiesime krehké maslové cesto. Vodu pridávame podľa potreby. Pracujeme rýchlo, lebo topením masla by sa cesto mohlo začať rozpadávať. Hotové zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a ihneď pridáme do kyslej smotany. Vymiešame na hladký krém a odložíme do chladničky.
Vychladené cesto vyvaľkáme do tvaru tortovej formy, prenesieme do nej a dáme piecť na cca 40 minút do rúry vyhriatej na teplotu 175 °C. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
Na korpus natrieme čokoládový krém. Krémom jemne natrieme aj boky, ktoré upravíme pomocou vrúbkovanej karty. Vrch ozdobíme drobným ovocím a odložíme do chladničky na cca 1 hodinu, kým krém dostatočne stuhne. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.