
New York cheesecake s chuťou Slovenska v podobe obľúbených Horaliek.
5 | kusy | Horalky |
50 | gramov | maslo |
500 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | arašidové maslo |
2 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | Gustin |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
100 | gramov | čokoláda 85% |
1.Korpus: Horalky rozmixujeme, masu spojíme s roztopeným maslom a premiešame. Vysypeme na dno formy (20cm s papierom na pečenie). Popritláčame lyžicou.
2.Upečieme vo vyhriatej rúre 8 minút na 160 stupňov celzia-teplovzdušne. Necháme vychladnúť.
3.Krém: Suroviny izbovej teploty: Mascarpone, kyslú smotanu, práškový cukor a škrob spolu vyšľaháme. Následne po jednom všľaháme vajíčka. 3/4 te krému vylejeme na vychladnutý horalkový korpus. Zvyšnú 1/4 nu krému vyšľaháme s orieškovo čokoládovým/ arašidovým maslom a pofŕkame po svetlom kréme. Špajdľou vytvorime obrazce.
4.Pečieme v teplovzdušnej rúre 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia, pričom na dne rúry máme plech s horúcou vodou. Po upečení, necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.
5.Keď cheesecake v rúre vychladne, schladíme ho na noc v chladničke. Na druhý deň zdobíme. Polejeme polevou z čokolády a oleja, ktorú sme pripravili nad parou. Dozdobíme poslednou Horalkou.
6.DOBRÚ CHUŤ!

ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja milujem horalky ale veruže takýto cheesacake mi ešte nenapadol super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
odporúčam, u nás mal veľký úspech
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super nápad, paráda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásny

