reklama

Horalky Cheesecake

Pridal/a Maria Rosiera dňa 14. 12. 2020 - 08:33 - Recepty Maria Rosiera
Horalky Cheesecake, Recepty na torty, Maria Rosiera

reklama

New York cheesecake s chuťou Slovenska v podobe obľúbených Horaliek.

Ingrediencie
5 kusy Horalky
50 gramov maslo
500 gramov mascarpone
250 millilitrov kyslá smotana
3 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice arašidové maslo
2 kusy vajce
1 polievková lyžica Gustin
2 polievkové lyžice kokosový olej
100 gramov čokoláda 85%
Postup

1.Korpus: Horalky rozmixujeme, masu spojíme s roztopeným maslom a premiešame. Vysypeme na dno formy (20cm s papierom na pečenie). Popritláčame lyžicou. 

2.Upečieme vo vyhriatej rúre 8 minút na 160 stupňov celzia-teplovzdušne. Necháme vychladnúť.

3.Krém: Suroviny izbovej teploty: Mascarpone, kyslú smotanu, práškový cukor a škrob spolu vyšľaháme. Následne po jednom všľaháme vajíčka. 3/4 te krému vylejeme na vychladnutý horalkový korpus. Zvyšnú 1/4 nu krému vyšľaháme s orieškovo čokoládovým/ arašidovým maslom a pofŕkame po svetlom kréme. Špajdľou vytvorime obrazce. 

4.Pečieme v teplovzdušnej rúre 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia, pričom na dne rúry máme plech s horúcou vodou. Po upečení, necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.

5.Keď cheesecake v rúre vychladne, schladíme ho na noc v chladničke. Na druhý deň zdobíme. Polejeme polevou z čokolády a oleja, ktorú sme pripravili nad parou. Dozdobíme poslednou Horalkou.

6.DOBRÚ CHUŤ!

Doplňujúce obrázky
Horalky Cheesecake, Recepty na torty, Maria Rosiera, 1
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

aramana, Po, 14. 12. 2020 - 18:56

Ja milujem horalky ale veruže takýto cheesacake mi ešte nenapadol Ánosuper 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama