
Torta pre milovníkov čokolády
250 | gramov | tmavá čokoláda |
7 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
85 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | maslo |
15 | gramov | kakao |
Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 26 cm , ktorú dobre vymastíme maslom. Rúru predhrejeme na 180 C.
Bielka oddelíme od žĺtok. Žĺtky jemne vymiešame v nádobe s kakaom.( dala som 1/2 holandské a 1/2 čierne).
Kvalitnú tmavú čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť.
Bielka, cukor a štipku soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Vychladnutú čokoládu pridáme k žĺtkovej hmote a vymiešame spolu. Vznikne nám hustejšie cesto.
Teraz pridáme sneh k čokoládovej zmesi a to tak, že najprv pridáme asi 1/3 snehu a opatrne premiešame varechou. Postup zopakujeme so zvyšným snehom. Hmotu vylejeme do vymastenej formy a dáme piecť na 23-25 min. Nie viac, aby nebolo suché!
Cesto nám narastie, praskne a po vybratí z rúry “spadne”, ale takto to má byť. Po vychladnutí posypeme kakaom a ozdobíme ovocím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty