
reklama
Slané na Silvestra.
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | tvaroh hrudkovitý |
250 | gramov | maslo |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Múku, tvaroh, maslo (margarín) a soľ poriadne vymiesime a vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade odpočinúť.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na pol centimetra. Na plech dáme papier na pečenie. Malou formičkou vykrajujeme pagáčiky.
Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme ozdobiť podľa možností (rasca, vegeta, mak). Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 180 stupňov.
Boli výborné aj na druhý deň.
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.