
stanula | Kysnuté syrové venčeky
Treba vyskúšať!
Cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka |
25 | gramov | droždie |
3⁄4 | hrnček | mlieko |
2 | polievkové lyžice | cukor |
2 | kusy | vajce |
60 | gramov | maslo |
štipka | soľ | |
Plnka: | ||
125 | gramov | maslo |
150 | gramov | syr |
3 | strúčiky | cesnak |
soľ | ||
vegeta | ||
bazalka | ||
1 | kus | žĺtok |
Pripravíme si kvások a z neho kysnuté cesto, necháme vykysnúť.
Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií, namiesto slanej náplne môžeme použiť aj sladkú verziu, škoricovú, nutelovú, makovú...
Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik cca 60x30 cm. Ten potrieme plnkou rovnomerne asi 1,5 cm od kraja vynecháme.
Cesto preložíme do 1/3 a potom preložíme s opačnou časťou, tou protiľahlou, mal by sa vám vytvoriť obdĺžnik cca 30x20 cm. Okraje cesta pritlačíme a ešte jemne prevaľkáme.
Radielkom nakrájame prúžky 12 ,po 3 cm. Ich dĺžka bude cca 9 cm. Každý prúžok zvrtnite a potom vytvorte venček .Ten na konci pekne spojte. Pred pečením môžeme posypať strúhaným syrom.
Uložíme na vymastený plech a pečieme pri 200°C cca 15 minút..
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty