
Nepečená dobrota v netradičnom šate.
Ingrediencie
Čokoládová zmes: | ||
125 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | Indian keks |
100 | gramov | arašidy nesolené |
50 | gramov | čokoláda na varenie |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | polievková lyžica | rum |
Kokosová zmes: | ||
5 | polievkové lyžice | voda |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
120 | gramov | strúhaný kokos |
75 | gramov | biela čokoláda |
100 | gramov | maslo |
Postup
Čokoládová zmes:
Arašidy posekáme nadrobno, všetky suroviny rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmes dobre premiešame kým sa všetky zložky spolu spoja.
Kokosová zmes:
Vodu a kryštálový cukor spolu uvaríme, pridáme nalámanú čokoládu ktorú tam necháme rozpustiť odstavíme z ohňa a ešte do teplého zamiešame kokos, zmes necháme vychladnúť. Maslo vymiešame na hladkú zmes a nakoniec primiešame do kokosovej vychladnutej zmesi.
Keďže u nás ešte nedostať trojuholníkovú formu tak si pomôžeme: tvrdý papierový kartón vystrihneme podľa veľkosti formy, preložíme na polovicu obalíme alobalom a vložíme do chlebíčkovej formy.
Pol čokoládovej zmesi vložíme naspodok formy dobre popritláčame ,Uhladíme a dobre pritlačíme, teraz rozotrieme kokosovú zmes a navrch uhladíme zostatok čokoládovej zmesi Prikryjeme potravinárskou fóliou, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky Po stuhnutí vyberieme z formy odstránime alobal a opatrne krájame ostrým nožom namočeným v horúcej vode na 1,5-2cm plátky.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.