Kávové cupcakes so šľahačkou z ľadových gaštanov

Popis

Valentínske prekvapenie pre milovníkov kávovej chuti a ľadových gaštanov.Kľudne vyskúšajte aj s inou tyčinkou, s Kofilou sú tiež famózne. 

Kávové cupcakes so šľahačkou z ľadových gaštanov - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

110gramovmaslo
2kusyvajcia
200gramovhladka muka
160gramovpraskový cukor
1polievková lyžicamleta kava
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
1štipkasoľ
100millilitrovzaliata silná káva zrnková
30millilitrovmlieko
250millilitrovsmotana na šľahanie
2kusytyčinky ľadové gaštany

Inštrukcie

Rúru zapneme na 200 stupňov.

Uvaríme zalievanú kávu, 1 deci.Je dobré mať nejakú overenú voňavú kávu.

Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne zašľaháme po jednom vajcia.Musíme pomalinky aby sa nám to nezgrclo.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, so soľou, mletou kávou, mlieko zmiešame s uvarenou kávou.

Ku zmesi masla s vajciami na striedačku zašľahávame sypké a mokré zmesy.Je fajn pridať aj kvapku rumu.

Košíčky plníme do trištvrte, keď chcete vyššie cupcakes, dajte trošku viac.

Vložíme do vyhriatej rúry, stiahneme na 180 a pečieme asi 25 minút.

 

Do smotany na šľahanie nalámeme ľadové gaštany a zahrievame a miešame kým sa nám nerozpustia.Smotana by nemala vrieť.Odstavíme a necháme prechladnúť, najlepšie do druhého dňa (cez noc).Po prechladnutí vyšľaháme ako normálnu šľahačku.

 

Ak chcete dúhovú šľahačku na cupcakes ako na obrázku, do cukrárskeho vrecka, na jeho stenu, nalejte čokoládovú polevu alebo čokoládový toping.Aby to stekalo až ku špičke - taká čiara na vrecku z vnútra.Spravte to na dvoch stranách.Potom vrecko naplníme šľahačkou a striekame.

Čokoládové srdiečka na ozdobu si môžeme vyrobiť z čokolády a silikonovej formy.V pepku ju dostať za euro päťdesiat.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Prekvapeniesuper!TlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.