Torta pre princeznú

Popis

Na tortu som použila ručne vyrobenú korunku z bielkovej polevy, ružičky sú z marcipánu z marshmallow

Torta pre princeznú - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

Korpus
8kusyvajce
8polievkové lyžicecukor
1decilitervlažná voda
1deciliterolej
8polievkové lyžicepolohr.múka
1kuskypriaceho prášku
plnka
500gramovmascarpone
1balíkbiela čokoláda
Cera (veľkosť orecha)
2kusysmotana na šľahanie 33%
1balíksmeta fix
jahody alebo ovocie podľa chuti
jahodový alebo iný džem

Inštrukcie

Korpus: 

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov - tie vmiešame jemne do pripraveného cesta. Korpus pečieme vo vymastenej okrúhlej forme o priemere 28cm, 180° 20-25 minút

Plnka:

Bielu čokoládu spolu s cerou si rozpustíme vo vodnom kúpeli - čokoláda nemá byť ani hustá ani riedka. Kým čokoláda chladne vyšľaháme si dve smotany na šlahanie spolu s jedným smeta-fixom - alebo iným stužovačom. Pomaly vmiešame mascarpone a miešame na nízkych otáčkach - aby sa nám plnka nezbila. Pridáme roztopenú čokoládu - ja som ju vmiešala len ručne bez pomoci mixéra. Plnku si môžme dochutiť aj cukrom - avšak pozor čokoláda jej dodá sladkú chuť!

Po vychladnutí korpusu som ho rozrezala na 3 rovnaké diely. Každý som potrela jahodovým džemom, naukladala naň jahody, plnku a takto vrstvila až do vrchu. Trocha plnky som si zafarbila na ružovo a potrela ňou tortu.

Zdobenie: vlastnoručne som si vyrobila korunku z bielkovej polevy - ak chcete recept môžem pridať, taktiež aj ružičky a lístky sú vyrobené z fondánu z  marshmallow cukríkov.

Poznámky

Ak sa Vám recept páči zanechajte mi komentár :) 

PS: torta narokom nie je vyhladená - želanie zákazničky :) 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.