
Na tortu som použila ručne vyrobenú korunku z bielkovej polevy, ružičky sú z marcipánu z marshmallow
Korpus: | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | cukor |
1 | deciliter | voda |
1 | deciliter | olej |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | gramov | mascarpone |
1 | balík | biela čokoláda |
trocha | Cera | |
2 | kusy | smotana na šľahanie 33% |
1 | balík | Smeta-fix |
jahody | ||
jahodový džem |
Korpus:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vlažnú vodu, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov - tie vmiešame jemne do pripraveného cesta. Korpus pečieme vo vymastenej okrúhlej forme o priemere 28cm, 180° 20-25 minút
Plnka:
Bielu čokoládu spolu s Cerou (cca veľkosť vlašského orecha) si rozpustíme vo vodnom kúpeli - čokoláda nemá byť ani hustá ani riedka. Kým čokoláda chladne vyšľaháme si dve smotany na šlahanie spolu s jedným smeta-fixom - alebo iným stužovačom.
Pomaly vmiešame mascarpone a miešame na nízkych otáčkach - aby sa nám plnka nezbila. Pridáme roztopenú čokoládu - ja som ju vmiešala len ručne bez pomoci mixéra. Plnku si môžme dochutiť aj cukrom - avšak pozor čokoláda jej dodá sladkú chuť!
Po vychladnutí korpusu som ho rozrezala na 3 rovnaké diely. Každý som potrela jahodovým džemom, naukladala naň jahody, plnku a takto vrstvila až do vrchu. Trocha plnky som si zafarbila na ružovo a potrela ňou tortu.
Zdobenie:
Vlastnoručne som si vyrobila korunku z bielkovej polevy - ak chcete recept môžem pridať, taktiež aj ružičky a lístky sú vyrobené z fondánu z marshmallow cukríkov.
Ak sa Vám recept páči zanechajte mi komentár :)
PS: torta narokom nie je vyhladená - želanie zákazničky :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty