
Zuzanka 311 | Kysnutý jablčník
reklama
Recept na výborný tradičný jablkový koláč
Ingrediencie
500 | gramov | polohrubá múka |
300 | millilitrov | mlieko |
1⁄2 | deciliter | olej |
štipka | soľ | |
1⁄2 | balík | čerstvé droždie |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Jablková plnka: | ||
1 | kilogram | jabĺk |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | škoricový cukor |
Postup
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Vylejeme ho potom do múky s ostatnými surovinami. Vymiesime a necháme vykysnúť.
Cesto rozdelíme na dve polovice, jednu rozvaľkáme, dáme na maslom vymazaný plech a nanesieme postrúhané jablká s cukrom a škoricou.
Prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom, necháme podkysnúť, popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 st. cca 20 min. Hneď ako vyberieme koláč z rúry ho ešte horúci potrieme maslom.
Výnos
1 plech
Celkový čas
39 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
19 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty