Žĺtkové rezy

Popis

Vianočná žĺtková klasika plná orechov s kávovou príchuťou.

Žĺtkové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojInšpirácia z netu
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

250gramovmaslo
250gramovpraskový cukor
250gramovmleté orechy na sucho opražené
250gramovpolohruba muka
6kusybielko
6polievkové lyžicezrnková káva uvarená
1⁄2balíkprášok do pečiva
POLEVA
300gramovpraskový cukor
6kusyžĺtko

Inštrukcie

Orechy na sucho opražíme, aby chytili lepšiu chuť a vôňu. Vychladnuté pomelieme.

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame orechy, múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme uvarenú a vychladnutú silnú kávu. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a len zľahka do zmesy zamiešame trošku snehu a potom zvyšok.

Pečieme na papieri na pečenie alebo na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 180 stupňov asi 20-25 minút dozlatova.

Žltka vymiešame s cukrom poriadne a vylejeme na hneď na horúci koláč a rovnomerne chytro rozotrieme.

Polevu necháme poriadne zaschnúť a krájame horúcim nožom.

Dobrú chuť.

Žĺtkové rezy - recept postup 1
Žĺtkové rezy - recept postup 2

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (4 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.