reklama

Šťavnatý perník s čokoládovou polevou

Pridal/a Martuška 123 dňa 11. 11. 2019 - 10:47 - Recepty Martuška 123
Šťavnatý perník s čokoládovou polevou, Recepty na koláče, Martuška 123

Martuška 123 | Šťavnatý perník s čokoládovou polevou


reklama

Šťavnatý, mäkkučký perník potretý džemom alebo jahodovou zmesou s čokoládovou polevou.

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov práškový cukor
400 gramov polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
2 kusy vajce
4 polievkové lyžice džem
1 deciliter olej
500 millilitrov mlieko
1 balík kypriaci prášok do perníka
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Poleva:
180 millilitrov smotana na šľahanie
300 gramov čokoláda na varenie
  džem
Postup

Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešať ponorným mixérom a vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech.

Piecť vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

Hotový teplý koláč potrieme džemom. 

Ak máte radi jahody, môžete namiesto džemu pripraviť jahodovú zmes: Na panvici rozvaríme 400 g mrazených jahôd, pridáme 3 polievkové lyžice kryštálový cukor. Ak sú jahody väčšie, tak ich popučíme. V 100 ml vody rozmiešame trochu Solamylu a zahustíme jahodovú zmes.
Natrieme ju na upečený perník necháme vychladnúť.
 

Poleva: Do misky polámeme čokoládu a zalejeme horúcou smotanou. Miešame až kým sa čokoláda nerozpustí a vylejeme na koláč potretý džemom alebo jahodovou zmesou. 

Pozor, čokoládovú polevu lejeme až na úplne vychladnutý koláč.

Výnos
1 plech
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

aramana, St, 13. 11. 2019 - 11:18

Všera som ho robila a naozaj je aj dnes mäkkučkýTlieskamTlieskamTlieskamteda tých prá kúskov čo zostalo Chichocem saChichocem saChichocem sa

evicka, St, 13. 11. 2019 - 21:09
To je nejaký nový perník ale s jahodovým džemom som ho ešte nerobila. Ďakujem za recept
reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama