Perník

Popis

Šťavnatý, mäkkučký perník potretý džemom alebo jahodovou zmesou s čokoládovou polevou.

Perník - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

300gramovpraskový cukor
400gramovpolohruba muka
2polievkové lyžicekakao
2kusyvajcia
4polievkové lyžicedzem
1deciliterolej
500millilitrovmlieko
1balíkprášok do perníka
1⁄2čajová lyžičkasoda bikarbona
POLEVA
180millilitrovsmotana na šľahanie
300gramovčokoláda na varenie
  džem na potretie alebo jahodová zmes

Inštrukcie

Všetko spolu vymiešať ponorným mixerom a vyliať na vymastený a vysýpaný plech. Na vrch som dala polámanú čokoládu ( nemusí byť) a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stup.

Ak chcete pridať na perník jahodovú zmes:
Na panvici rozvarím 400 g mrazené jahody pridám 3 poliev. lyžice kryšt. cukor , keď sú jahody väčšie tak ich popučím. V 1 dcl. vody rozmiešam solamil a zahustím jahodovú zmes.
Natriem ju na upečený perník nechám vychladnúť.
Nemusí sa variť jahod. zmes stačí natrieť džemom.

Poleva:
180 ml. šľahačková smotana
300 g čkoláda na varenie

Do misky polámem čokoládu a zalejem horúcou smotanou , miešam kým sa čokoláda rozpustí a vylejem na jahodovú zmes.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Všera som ho robila a naozaj je aj dnes mäkkučkýTlieskamTlieskamTlieskamteda tých prá kúskov čo zostalo Chichocem saChichocem saChichocem sa

ty si ma nezavolala???Chichocem saChichocem saChichocem sa

To je nejaký nový perník ale s jahodovým džemom som ho ešte nerobila. Ďakujem za recept
Juuuuj dal by som si.
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.