Popis
Šťavnatý, mäkkučký perník potretý džemom alebo jahodovou zmesou s čokoládovou polevou.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
300 | gramov | praskový cukor |
400 | gramov | polohruba muka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | kusy | vajcia |
4 | polievkové lyžice | dzem |
1 | deciliter | olej |
500 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | prášok do perníka |
1⁄2 | čajová lyžička | soda bikarbona |
POLEVA | ||
180 | millilitrov | smotana na šľahanie |
300 | gramov | čokoláda na varenie |
džem na potretie alebo jahodová zmes |
Inštrukcie
Všetko spolu vymiešať ponorným mixerom a vyliať na vymastený a vysýpaný plech. Na vrch som dala polámanú čokoládu ( nemusí byť) a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stup.
Ak chcete pridať na perník jahodovú zmes:
Na panvici rozvarím 400 g mrazené jahody pridám 3 poliev. lyžice kryšt. cukor , keď sú jahody väčšie tak ich popučím. V 1 dcl. vody rozmiešam solamil a zahustím jahodovú zmes.
Natriem ju na upečený perník nechám vychladnúť.
Nemusí sa variť jahod. zmes stačí natrieť džemom.
Poleva:
180 ml. šľahačková smotana
300 g čkoláda na varenie
Do misky polámem čokoládu a zalejem horúcou smotanou , miešam kým sa čokoláda rozpustí a vylejem na jahodovú zmes.
Dobrú chuť!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 8583x
Komentáre
Všera som ho robila a naozaj je aj dnes mäkkučký

teda tých prá kúskov čo zostalo 


ty si ma nezavolala???

