
Martuška 123 | Šťavnatý perník s čokoládovou polevou
Šťavnatý, mäkkučký perník potretý džemom alebo jahodovou zmesou s čokoládovou polevou.
Cesto: | ||
300 | gramov | práškový cukor |
400 | gramov | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | džem |
1 | deciliter | olej |
500 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | kypriaci prášok do perníka |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Poleva: | ||
180 | millilitrov | smotana na šľahanie |
300 | gramov | čokoláda na varenie |
džem |
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešať ponorným mixérom a vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech.
Piecť vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Hotový teplý koláč potrieme džemom.
Ak máte radi jahody, môžete namiesto džemu pripraviť jahodovú zmes: Na panvici rozvaríme 400 g mrazených jahôd, pridáme 3 polievkové lyžice kryštálový cukor. Ak sú jahody väčšie, tak ich popučíme. V 100 ml vody rozmiešame trochu Solamylu a zahustíme jahodovú zmes.
Natrieme ju na upečený perník necháme vychladnúť.
Poleva: Do misky polámeme čokoládu a zalejeme horúcou smotanou. Miešame až kým sa čokoláda nerozpustí a vylejeme na koláč potretý džemom alebo jahodovou zmesou.
Pozor, čokoládovú polevu lejeme až na úplne vychladnutý koláč.
ty si ma nezavolala???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Všera som ho robila a naozaj je aj dnes mäkkučký

teda tých prá kúskov čo zostalo 

