Chrumkavé a z vnútra šťavnaté orechové rožteky len z troch surovín. Z tohto množstva hmoty pripravíte 12 kúskov a jediná dôležitá vec je nepresušiť ich, lebo budú tvrdé.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
1 | kus | bielok |
100 | gramov | mleté orechy |
100 | gramov | nasekané orechy |
100 | gramov | kryštálový cukor |
Inštrukcie
Z bielka vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme ďalej, kým sa cukor úplne nerozpustí (4-5 minút).
K hotovému snehu pridáme mleté orechy a zľahka premiešame drevenou varechou.
Do hlbokého taniera nasypeme nasekané orechy. Lyžicou naberáme hmotu ( guľky) ,ktoré dáme do nasekaných orechov a rukami upatrne vyformujeme rožky ( hmota je mäkká a trochu sa lepí).
Ukladáme na plech vystlaný papierom a sušíme v rúre 25-30 min na 120 C.
Upečené ich necháme vychladnúť a v zatvorenej nádobe nám dlho vydržia hoci u nás je to takmer nemožné.
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 4094x
- Pridať nový komentár