reklama

Kapustníky

Pridal/a aramana dňa 03. 01. 2020 - 16:13 - Recepty aramana
Kapustníky, Recepty na koláče, aramana

reklama

Mäkkučké kysnuté cesto so sladkou náplňou z bielej kapusty dochutenej karamelom a škoricou.

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov hladká múka
500 gramov polohrubá múka
1 kus droždie
1 kus vajce
2 decilitre olej
4 decilitre mlieko
2 čajové lyžičky soľ
1 polievková lyžica kryštálový cukor
Náplň:
2 kilogramov hlávková kapusta
  trocha olej
  soľ
  cukor
  škorica
Karamel:
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 decilitre voda
Na potretie:
  trocha maslo
  trocha olej
Postup

Pripravíme si kvások. Mlieko dáme zohriať spolu s kryštálovým cukrom, aby bolo vlažné, nie horúce, do zohriateho namrvíme droždie a necháme kysnúť.

Do nádoby kde budeme miesiť cesto dáme múku, soľ a vajce a pomaly zalievame pripraveným kváskom. Nevylejeme celé mlieko, pretože každá múka saje tekutiny inak.

Na kysnuté koláče používam len múku z mlyna Pohronský Ruskov, tá nikdy nesklamala.

Trošku mlieka necháme, ak bude treba, dolejeme. Cesto miesime a keď je múka už napitá mliekom, prilejeme olej a miesime.

Ak je cesto moc tuhé, dolejeme aj zvyšok mlieka, aj je príliš riedke, dosypeme múku. Môže sa stať, že budete potrebovať 3 alebo 5 dcl mlieka, naozaj záleží od múky.

Kysnuté cesto nesmie byť pevné alebo tvrdé, musí sa dať dobre miesiť.

Prikryjeme utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste.

Rúru zapneme na 220 stupňov. Plech na pečenie potrieme olejom s maslom.

Postrúhanú kapustu dusíme na troške oleja. Cukor upálime na karamel, zalejeme horúcou vodou a varíme kým sa rozpustí karamel.

Rozpustené pridáme do kapusty, pridáme soľ a cukor. Kapusta musí byť chutne sladká. Na koniec pridáme škoricu.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce, dáme dosť náplne a zrobíme akoby buchty, dáme na potretý plech, stlačíme na placku a popicháme vidličkou.

Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť a môžeme piecť do zlata.

Keď vložíme do rúry, stiahneme na 190 stupňov.

Upečené poprášime práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Kapustníky, Recepty na koláče, aramana, 1
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykvyzerajú úúúúúúúúúúúúúúúúúžasne ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnotak v tejto chvíli som sa rozhodla, že ich urobím na pohostenie pre mojich gratulantov k mojim blížiacim sa narodeninám, dúfam, že sa vydaria a budú také krásne ako tie Tvoje Úsmev

Marianka prajem Tebe aj celej Tvojej rodinke v Novom roku všetko dobré, hlavne zdravíčko, lásku a rodinnú pohodu, nech Ti to aj naďalej tak dobre " pečie " Srdce

aramana, Ne, 05. 01. 2020 - 17:12

Ďakujem za krásne prianieObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamVerím že sa Ti zadaria a budú všetkým chutiť.Vraj ich ľudia robievaju s menej cukrom a s čiernym korením - akože naslano.Také som ešte neskúšala.

Aj Tebe Ľudmilka a Tvojej rodine prajem všetko len to krásne do nového roka a hlavne zdravieSrdceSrdceSrdceSrdceSrdce

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama