reklama
 
reklama

Dunajské vlny

Pridal/a Martuška 123

Šťavnatý koláč plný marhúľ s krémom, posypaný čokoládou, v reze pripomínajúci vlny.

Dunajské vlny - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Cesto:
350gramovHera
250gramovpráškový cukor
6kusyvajce
400gramovpolohrubá múka výberová
1balíkprášok do pečiva
3polievkové lyžicekakao
1400mililitrovmarhuľový kompót
Krém:
500mililitrovkompótová šťava
1balíkZlatý klas
5polievkové lyžicepráškový cukor
250gramovmaslo
  čokoládová poleva

Inštrukcie

Heru vymiešam s cukrom a postupne primiešavam po jednom žĺtku. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh.

Do vymiešanej Hery postupne pridávam striedavo múku s práš. do pečiva a sneh. Je to také treno-piškotové cesto.

Polku cesta rozotriem na vymastený a múkou vysýpaný plech. Do druhej polky primiešam 3 polievkové lyžice holandského kakaa a 3 polievkové lyžice šťavy z kompótu.

Vymiešam a natriem na svetlé cesto. Na to poukladám polky marhúľ reznou stranou hore. Marhule môžete použiť aj čerstvé, koláč bude ešte lepší. Ak sú veľké tak ich prerežem. Použila som 2 ks 7 dcl. fľaše.

Dám piecť na 210 stu. asi 20 min.

Plnka:
V šťave rozmiešam zlatý klas a uvarím hustý puding. Ak použijete čerstvé ovocie, šťavu z kompótu môžete nahradiť mliekom. Maslo vymiešam s cukrom.

Puding nechám vychladnúť a následnej ho po troške zašľahám do masla. Vyšľahám na hladký krém. Krém natriem na vychladnutý koláč.

Polejem čokoládovou polevou alebo postrúhanou čokoládou.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.