Šťavnatý koláč plný marhúľ s krémom, posypaný čokoládou, v reze pripomínajúci vlny.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 35 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
350 | gramov | Hera |
250 | gramov | práškový cukor |
6 | kusy | vajce |
400 | gramov | polohrubá múka výberová |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1400 | mililitrov | marhuľový kompót |
Krém: | ||
500 | mililitrov | kompótová šťava |
1 | balík | Zlatý klas |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
čokoládová poleva |
Inštrukcie
Heru vymiešam s cukrom a postupne primiešavam po jednom žĺtku. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh.
Do vymiešanej Hery postupne pridávam striedavo múku s práš. do pečiva a sneh. Je to také treno-piškotové cesto.
Polku cesta rozotriem na vymastený a múkou vysýpaný plech. Do druhej polky primiešam 3 polievkové lyžice holandského kakaa a 3 polievkové lyžice šťavy z kompótu.
Vymiešam a natriem na svetlé cesto. Na to poukladám polky marhúľ reznou stranou hore. Marhule môžete použiť aj čerstvé, koláč bude ešte lepší. Ak sú veľké tak ich prerežem. Použila som 2 ks 7 dcl. fľaše.
Dám piecť na 210 stu. asi 20 min.
Plnka:
V šťave rozmiešam zlatý klas a uvarím hustý puding. Ak použijete čerstvé ovocie, šťavu z kompótu môžete nahradiť mliekom. Maslo vymiešam s cukrom.
Puding nechám vychladnúť a následnej ho po troške zašľahám do masla. Vyšľahám na hladký krém. Krém natriem na vychladnutý koláč.
Polejem čokoládovou polevou alebo postrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 14664x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (2)