
Pre milovníkov čokolády je tento americký koláčik ako stvorený
300 | gramov | čokoláda 74% |
250 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | kakao holandské |
4 | kusy | vajce |
150 | gramov | cukor krupica |
100 | gramov | cukor trstinový |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
80 | gramov | múka hladká |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Čokoládu si rozpustím nad parou a postupne pridávam nakrájané maslo a kakao. Spolu rozpustím a miešam kým sa suroviny nespoja do kompaktnej hmoty. Odložím bokom aby čokoláda vychladla.
Vajíčka šľahám s cukrom do svetlej peny, pridám vanilkový extrakt. Múku si preosejem s práškom do pečiva. Vaječnú penu pomaly vmiešam do čokoládovej a na záver pomaly vmiešam múku.
Cesto vylejem do maslom vytretej formy (rozmerov približne 20 x 25 cm), cesto urovnám. Ja pár krát s formou buchnem o stôl aby sa cesto usadilo. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180° približne 30 min.
Upečené cesto by sa malo odliepať od okrajov a v strede pružné. Nechám vo forme vychladnúť asi 20 min. a môžeme krájať. Podávať sa dá samostatne ale aj so zmrzlinou, šľahačkou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty