
reklama
Koláčik pre nenáročných
Ingrediencie
4 | kusy | žĺtok |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | hrnčeky | olej |
2 | hrnčeky | mlieko |
šťava z polovice citróna | ||
trocha | citrónová kôra | |
16 | polievkové lyžice | hladká múka |
džem | ||
1 | kus | šľahačka v prášku |
1 | kus | prášok do pečiva |
orechy |
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Pridáme olej , mlieko , citrónovú šťavu a kôru a nakoniec múku s práškom do pečiva.
Hmotu vylejeme na podmazaný a podmúčený plech a pečieme 30 min na 200°C. Upečený koláč necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho namažeme džemom podľa chuti a nanesieme šľahačku, ktorú sme pripravili podľa návodu. Posypeme zomletými orechami.
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.