
Recept s fotopostupom na fantastický smotanový zákusok. Konečne bol taký ako som si ho predstavovala, zrejme to bolo aj tým, že som sa odhodlala piecť cheesecake vo vodnom kúpeli.
500 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | kusy | vajce |
Korpus: | ||
200 | gramov | maslové sušienky |
60 | gramov | maslo |
Korpus:
Sušienky rozmixujeme, zomelieme, alebo inak rozdrvíme a prilejeme k ním roztopené maslo. Hmotu vymiešame a natlačíme do okrúhlej tortovej formy o priemere cca 20cm. Dno môžeme vystlať papierom na pečenie.
Smotanová náplň:
Pomer mascarpone a tvarohu môžete obrátiť (250 g mascarpone a 500 g jemného tvarohu). Mascarpone prešľaháme s cukrom, krátko primiešame tvaroh a po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver primiešame šľahačkovú smotanu, tak abys me získali hladkú hmoty. ktorý vylejeme na pripravený korpus. Môžeme odekorovať ovocným pyré.
Tortovú formu z vonkajšej strany dôkladne obalíme alobalom, aj vo viacerých vrstvách, aby sa ku koláču nedostala voda. Pripravíme si hlbší plech, vložíme doň formu s koláčom a prilejeme horúcu vodu. Pečieme pri teplote cca 160°C cca 70 minút. Vrch koláča nemusí byť tmavý, stačí že stratí lesk.
Upečený koláč, necháme ešte postáť vo vypnutej pootvorenej rúre cca 30 minút. Potom ho vyberieme z rúry a ostrým nožom opatrne oddelíme okraj koláča od bočnej steny formy. Necháme úplne vychladnúť a potom ešte vložíme aspoň na pár hodín do chladničky.







- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty