
Mariolka | Brownies s ricottou
Vylepšené dvojfarebné brownies s ricottovou plnkou.
Ingrediencie
150 | gramov | čokoláda 70% |
110 | gramov | maslo |
125 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | kusy | vajce |
180 | gramov | hladká múka |
štipka | soľ | |
Plnka: | ||
250 | gramov | ricotta |
1 | kus | žĺtok |
1 | balík | vanilkový cukor |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
75 | gramov | tekvicové semienka nesolené |
Postup
Najskôr si rozpustíme čokoládu a necháme vychladnúť. Vajcia s cukrom, soľou a zmäknutým maslom vyšľaháme a postupne prilievame rozpustenú čokoládu. Nakoniec zamiešame múku.
Krém: Ricottu, vajce, žĺtok a cukor vymiešame a nakoniec zamiešame škrobovú múčku a nasekané semienka.
Formu s rozmermi približne 24x24 cm vystelieme papierom na pečenie, vylejeme polovicu cesta, zarovnáme, navrstvíme plnku, zarovnáme a nakoniec lyžicou kladieme kôpky zvyšku čokoládového cesta.
Pečieme na 180°C cca 35 minút, necháme vychladnúť a krájame na kocky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.