
Mariolka | Brownies s arašidovým maslom
reklama
Koláčik plný čokolády a arašidového masla.
Ingrediencie
80 | gramov | mliečna čokoláda |
80 | gramov | arašidové maslo |
160 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | kakao |
200 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
Poleva: | ||
6 | polievkové lyžice | arašidové maslo |
6 | polievkové lyžice | mliečna čokoláda |
Postup
Maslo s čokoládou spolu rozpustíme, pridáme cukor, kakao, vajce a vanilkový extrakt... a prešľaháme.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta.
Vylejeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 175°C, 20-25 minút.
Necháme cca na 10 minút vychladnúť a potom polejeme rozpustenou čokoládou a po chvíli aj mierne rozpusteným arašidovým maslom a vidličkou urobíme vír.
Výnos
1 malá forma
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.