
Mariolka
Úžasná kombinácia maku a citrónovej polevy, šťavnatá a vláčna.
200 | gramov | mletý mak |
160 | gramov | kryštálový cukor |
280 | gramov | polohrubá múka |
3 | kusy | vajce |
400 | gramov | biely jogurt |
100 | gramov | maslo |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | citrón |
200 | gramov | práškový cukor |
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme zmäknuté maslo, vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s makom a kypriacim cukrom, z citrónov nastrúhame kôru. Do vaječnej zmesi vmiešame múčnu zmes, jogurt , citrónovú koru, dôkladne premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme na 170°C, 50-60 minút. Necháme mierne vychladnúť vyklopíme na tanier a po úplnom vychladnutí polejeme citrónovou polevou.
Poleva: z citrónov vytlačíme šťavu a pomaly za stáleho miešania vlievame do práškového cukru, kým nezískame dostatočne hustú polevu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty