
Srdiečka z lístkového cesta s čokoládovou náplňou a oblátkami. Rýchly a jednoduchý recept.
Ingrediencie
3 | kusy | lístkové cesto |
200 | gramov | čokoláda horká |
250 | gramov | kyslá smotana 16% |
40 | gramov | čokoládovo-kokosové oblátky |
5 | kvapky | kokosová aróma |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Na vykrajovanie srdiečok použijeme formičky dvoch rôznych veľkostí.
1. Lístkové cesto z prvej rolky rozvinieme. Väčšou formičkou vykrojíme plné tvary srdiečok, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a okraje potrieme rozšľahaným vajcom.
2. Z druhej a tretej rolky cesta vykrojíme rovnako veľké srdiečka v strede s otvorom, na čo použijeme menšiu formičku. Cesto z výkrojov môžeme premiesiť a použiť znova.
3. Na plné tvary na plechu uložíme tvary s otvorom v dvoch vrstvách. Okraje medzi vrstvami aj vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. V strede každého srdiečka vznikne hlbší otvor na čokoládovú náplň.
4. Plech s koláčikmi vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 15 minút. Upečené srdiečka necháme vychladnúť na mriežke.
5. Medzitým nakrájame oblátky na drobné štvorčeky a odložíme do misky.
6. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ihneď primiešame kyslú smotanu, pridáme pár kvapiek kokosovej arómy, vymiešame. Na dno otvorov upečených srdiečok vložíme nakrájané oblátky, zalejeme čokoládovým krémom, povrch zarovnáme, posypeme oblátkami a necháme stuhnúť v chlade.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový rez
katarinalucanova
Pistáciový rez
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom.
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Martuška 123 | Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Krehké linecké orechové rezy spájajú voňavé orechy, svieži džem a citrónovú polevu do lahodného zákusku, ktorý vďaka tomu, že je bez krému, vydrží