
Srdiečka z lístkového cesta s čokoládovou náplňou a oblátkami. Rýchly a jednoduchý recept.
Ingrediencie
3 | kusy | lístkové cesto |
200 | gramov | čokoláda horká |
250 | gramov | kyslá smotana 16% |
40 | gramov | čokoládovo-kokosové oblátky |
5 | kvapky | kokosová aróma |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Na vykrajovanie srdiečok použijeme formičky dvoch rôznych veľkostí.
1. Lístkové cesto z prvej rolky rozvinieme. Väčšou formičkou vykrojíme plné tvary srdiečok, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a okraje potrieme rozšľahaným vajcom.
2. Z druhej a tretej rolky cesta vykrojíme rovnako veľké srdiečka v strede s otvorom, na čo použijeme menšiu formičku. Cesto z výkrojov môžeme premiesiť a použiť znova.
3. Na plné tvary na plechu uložíme tvary s otvorom v dvoch vrstvách. Okraje medzi vrstvami aj vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. V strede každého srdiečka vznikne hlbší otvor na čokoládovú náplň.
4. Plech s koláčikmi vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 15 minút. Upečené srdiečka necháme vychladnúť na mriežke.
5. Medzitým nakrájame oblátky na drobné štvorčeky a odložíme do misky.
6. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ihneď primiešame kyslú smotanu, pridáme pár kvapiek kokosovej arómy, vymiešame. Na dno otvorov upečených srdiečok vložíme nakrájané oblátky, zalejeme čokoládovým krémom, povrch zarovnáme, posypeme oblátkami a necháme stuhnúť v chlade.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.