Orechové drobné pečivo

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Linecké cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
3 | kusy | žĺtok |
140 | gramov | maslo |
80 | gramov | práškový cukor |
Orechové cesto: | ||
3 | kusy | bielok |
200 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | mleté orechy |
Na ozdobu: | ||
lieskové orechy |
Inštrukcie
Všetky suroviny na linecké cesto spolu dobre zmiesime. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Cesto vyberieme, vyvaľkáme a pomocou formičky vykrojíme kvetinky. Uložíme na suchý plech. Z bielkov a cukru nad parou vyšľaháme tuhý sneh. Šľaháme cca 10 minút. Sneh necháme trošku vychladiť. Vareškou vmiešame pomleté vlašské orechy.
Pomocou jednorazového cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky orechového cesta na linecké kvetinky. Do stredou vtlačíme lieskový orech. Upečieme.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 1741x
- Pridať nový komentár