
Jednoduché a iné.
Cesto: | ||
220 | gramov | polohrubá múka |
220 | gramov | hrubá múka |
40 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | Palmarin |
3 | kusy | žĺtok |
Sneh: | ||
3 | kusy | bielok |
250 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
marhuľový džem |
Z múky, cukru, palmarínu a žľtok vypracujeme cesto.
Vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm (z tejto dávky vyvaľkám 2 pláty veľké asi 30x30 cm).
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý hladký sneh, nie nad parou.
Natrieme v tenkej vrstve na cesto, pokrájame ostrôžkou na obdĺžniky ( ja krájam 25 mm x 65 mm ) a upečieme na suchom plechu v mierne vyhriatej rúre. Ak je rúra príliš horúca, tak sa sneh na koláčikoch vyduje a popraská.
Po vychladnutí spájame po dva marhuľovým džemom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za receptík, pekáva ich moja teta a vždy sú výborné, nám sa ešte dobre nepodarili - treba na to zrejme nejaký gríf Aspoň si ma inšpirovala k novému pokusu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na východe ich voláme Radačky a ešte dávame na vrch pred pečením štvrťku vlašského orecha. Sú super.