
Tradičné vianočné pečivo.
230 | gramov | hladká múka |
70 | gramov | múka špaldová celozrnná hladká |
70 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva s vínnym kameňom |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
200 | gramov | maslo |
2 | kusy | žĺtok |
Dokončenie: | ||
trocha | lekvár | |
trocha | práškový cukor |
Preosiatu múku zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, kypriacim práškom a citrónovou kôrou.
Pridáme žĺtky, maslo a vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm.
Pomocou formičky vykrajujeme rovnaký počet plných tvarov, ako aj tvarov s otvormi. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Zbytky cesta po vykrajovaní znovu premiesime, rozvaľkáme a postup opakujeme.
Koláčiky pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 °C cca 7-10 minút alebo podľa vlastnej rúry. Hotové sú, keď okraje začnú meniť farbu mierne do zlato-hneda.
Upečené necháme vychladnúť, diely s otvormi posypeme práškovým cukrom a spojíme s plnými tvarmi natretými horúcim lekvárom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty