Recept s fotopostupom na efektné veľkonočné linecké pečivo. Jednoduchá príprava ktorej sa nemusia zľaknuť začiatočníci výsledok perfektný.
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Palmarin |
2 | kusy | žĺtok |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | balíky | malinový puding v prášku |
potravinárska farba červená | ||
1 | štipka | soľ |
1 | balík | citrónová kôra |
práškový cukor | ||
lekvár |
Múku preosejeme nastrúhame studené maslo pridáme zbytok surovín z ktorých vypracujeme hladké cesto.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti. Do jednej častí cesta pridáme malinový puding v prášku keď je cesto malo farebné pridáme trocha potravinovej farby.
Môžeme z cestom hneď pracovať pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary, ktoré poukladáme na plech vymastený maslom.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10 minút. Po upečení a vychladnutí potrieme lekvárom, zlepujeme.
Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové Maryša rezy
LiViera | Maryša rezy
Orechové Maryša rezy
Fantastický orechový koláč so žĺtkovým korpusom a orechovým snehom na vrchu je doplnený o svieži marhuľový džem.
Kokosky
LiViera | Kokosky
Kokosky
Podrobný recept s návodom ako na obľúbené kokosové koláčiky - linecké kolieska natreté džemom s chutným krémom, kokosovou pusinkou namočené v čokoláde.