
Recept s fotopostupom na efektné veľkonočné linecké pečivo. Jednoduchá príprava ktorej sa nemusia zľaknuť začiatočníci výsledok perfektný.
Ingrediencie
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Palmarin |
2 | kusy | žĺtok |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | balíky | malinový puding v prášku |
potravinárska farba červená | ||
1 | štipka | soľ |
1 | balík | citrónová kôra |
práškový cukor | ||
lekvár |
Postup
Múku preosejeme nastrúhame studené maslo pridáme zbytok surovín z ktorých vypracujeme hladké cesto.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti. Do jednej častí cesta pridáme malinový puding v prášku keď je cesto malo farebné pridáme trocha potravinovej farby.
Môžeme z cestom hneď pracovať pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary, ktoré poukladáme na plech vymastený maslom.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10 minút. Po upečení a vychladnutí potrieme lekvárom, zlepujeme.
Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.






- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.