
reklama
Tieto malé koláčiky sú výborné a voňavé, ako stvorené na Vianoce.
Ingrediencie
15 | dekagramov | špaldová múka hladká |
15 | dekagramov | trstinový cukor mletý |
15 | dekagramov | maslo |
1 | kus | vajce |
15 | dekagramov | hrozienka |
2 | polievkové lyžice | orechy nasekané |
škorica | ||
4 | čajové lyžičky | citrónová šťava |
štipka | prášok do pečiva |
Postup
Všetky suroviny spolu zmiešame, vymiesime cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť v chladničke. Z cesta robíme guľôčky vo veľkosti vlašského orecha, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rukou ich zľahka pritlačíme, nie však úplne na placku. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, navrch položíme kúsok orieška alebo mandle a dáme do rúry upiecť. Pečieme pri teplote 170 -180 stupňov, kým kraje nezačnú hnednúť.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.