reklama

Pudingovo-maslový krém a zdobenie torty


reklama

Ahojte žienky, chcem Vás veľmi pekne poprosiť o radu.Môžem do pudingovo-maslovej plnky pridať želatínu na lepšie stuhnutie plnky? Prípadne nejaké tipy od vás.

Ako dlho môže byť torta mimo chladničky počas konečného zdobenia? Ja sa snažím ,aby bola maximum do 45. minút späť v chladničke. Neviem si ale predstaviť, keď je to náročná torta na zdobenie kvietkov, ako to robíte vy skúsenejšie? (samozrejme, že kvety sú vopred pripravené).

Pozrite si aj


reklama


reklama

Gigi03, St, 26. 01. 2011 - 21:36

Janka, nemusíš tam pridávať želatínu, sprav si riadne hustý puding a bude to ok. Neviem, či by sa ti aj ten krém potom nezrazil...nemám odskúšané. Ja zvyknem pridať po troške vyšľahané maslo do ešte teplého pudingu a potom dám zachladiť, je to dosť tuhé.
A k tej druhej otázke: samozrejme necháš tortu vonku, kým nie je ozdobená Mrkám ...určite to neznamená, že ju máš zdobiť 3 hodiny v teplej kuchyni. Pred zdobením si ju nechaj poriadne vytuhnúť. Nech sa ti darí Slnko .

Janka.M, St, 26. 01. 2011 - 21:47

Ďakujem Ti veľmi pekne za radu, budem istejšia v tomto, si super Bozkávam Kvietok Slnko

JANAAB, St, 26. 01. 2011 - 23:09

rozhodne s nesmieš bať toho, že sa ti torta pokazí počas zdobenie, keď sú suroviny čerstve a torta vychladena nesmie sa nič stať ani po troch hodinách, veď na oslavach málokto schováva torty do chladničky, ale je vytiahnutá, tak veľa zdaru a málo strachu! Chichocem sa

Ja robím zatiaľ len pudingové plnky a vždy je dosť tuhá. Na 3 vajíčka dávam 1 puding, 300 ml mlieka 70 g palmarínu a 40 g cukru.

No a ja napr. nechávam tortu v špajzi pri otvorenom okne alebo v najchladnejšej izbe v dome (tú najchladnejšiu izbu využívam najmä v lete, tak torta nikdy nedostane šok z tepla :) a neorosí sa ) a ešte nidky sa mi žiadna plnka nepokazila ani neskysla ani sa nikto nesťažoval lebo vždy mi z mojej torty kúsok prinesú ked mi vracajú tácky... takže aj ked zdobím tak mám otvorené okno na vetračku a zdobím hoc aj 2 hodiny vkuse ... vždy mi to trvá dosť dlho :) ... nemusíš sa ničoho báť.
To je moj názor :)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama