reklama

Prosím vás, čo robíte so žĺtkami, ktoré Vám ostanú???????????????

Judit , 16. 12. 2010 - 16:12

reklama

Peciem snehove pecivo a spodky pod parizske rozky a ostane mi 22 zltkov, co s tym?????????????? Da sa to nejako uskladnit a buduci tyzden z toho spravit krem? Ci radsej spravit z toho volaku omeletu alebo prazenicu?

Pozrite si aj


reklama


reklama

vroni, Št, 16. 12. 2010 - 17:08

Ja som pocula ze sa daju zamrazit, ale sama som to este neskusala. Torta Ten problem mam akurat dnes aj ja

ja zo žĺtkov robím griláž-nejde tam salko a našla som teraz na mimibazáre recept na kokosové pusinky -tam idú dve žĺtky.Švagrina zase robí koláčiky zo salajkov. Kvietok

Boyle, Št, 16. 12. 2010 - 17:45

Ahoj, skúšala som aj mrazené, tak, že som dala do sáčka a vytlačila vzduch, ale len na krátko, dávala som ich potom do cesta. Ale už si nepamätám, ako som ich rozpúšťala, lebo boli také glejové Niekde som to už písala, no počítač mi píše, že má málo pamäte a veľmi dlho musím čakať na otvorenie súboru, tak hľadať nemôžem. Ale môžeš ich uvariť vo vode v mikrotenovom sáčku a potom pridávať do cesta podobného lineckému z uvarených žĺtkov. Alebo môžeš okrem rakvičiek urobiť zázvorníky, tie vydržia dlho. Môžeš nimi nahradiť celé vajce v lineckom. (zltok + trochu mlieka). Robila som aj cukrové koláčiky - práškový cukor sa zmiesi so žľtkami podľa potreby, vykrajuje sa formičkou a pe Kvietok čie sa v slabej rúre - viac suší.v pekne to vyzerá a deťom chutili, vyskúšaj na jednom. Narastú.
Niečo spotrebujem aj do palaciniek, alebo keď robím štrudľu podľa receptu, ktorý som sem dala (Babkina tvarohová štrúdľa) - dám viac žltkov miesto celých vajec. Alebo môžeš urobiť žľtkovú polevu na nejaký koláč (6 žltkov a 250 g práškového cukru).
No 22 je dosť Mrkám Kvietok

Judit, Št, 16. 12. 2010 - 17:46

Chcem ich plnit az buduci tyzden, aby boli cerstve. Ten krem uz potom spravim z celych vajec, to mam odskusane.

Judit, Št, 16. 12. 2010 - 17:47

Zenicky, dakujem za rady. Ale suche mam uz vsetky napecene, takze uz asi piect nejdem. Zrejme budeme mat dnes na veceru omelety Váľam sa od smiechu po podlahe Veľký úsmev Chichocem sa

Počula som,že keď ich v pohári zaleješ studenou vodou,vydržia v chladničke týždeň,ale neskúšala som to. ja mám opačný problém,mne ostáva veľa bielkov a potom neviem čo s nimi. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Ja viem toľko z vlastnej skúsenosti, že bielka zmraziť idú a nič sa im nestane, ale žĺtka po rozmrazení stratia na kvalite. Ak mne vystanú žĺtka, tak ich po povrchu zalejem trochu olejom a tri-štyri dni vydržia v pohode v chladničke. Ale ak potrebujem dlhšie skladovať, tak si ich ušľahám nad parou s cukrom, potom zamrazím a mám základ pre plnku do budúcnosti... Úsmev

Boyle, Št, 16. 12. 2010 - 19:47

Skladované žĺtka by som sa bála variť v pare, tam sa nedosiahne 100 st. ako pri varení v pudingu. Na ten účel používam len žľtka z čersto rozbitých vajec. Mrkám

Nie, Boyle, nemyslela som skladovať a potom variť Chichocem sa , ale zamraziť už krém uvarený Úsmev . Skladujem v chladničke len tie, čo na 100% prejdú varom... Mrkám

Sprav krem a daj do mraziaká a potom večer vyhodíš a ráno dáš do misky kúsok masla asi tak jednu 1/2 vyšlaham a pridavam krem preto aby sa nezrazil lebo sa zvykne zraziť Áno Áno

ale ved tam idu zase bielky z vajec do cesta nie? takze by zostali zase bielka Mrkám

alka65, Št, 16. 12. 2010 - 19:47

sprav krem nad parou ten sa ti nepokazi do buducemo tyždna nech sa ti darí

Ahoj, ak si urobíš rezance do polievky a usušíš,máš na dlhšiu dobu,alebo ich zalej olejom, na chladnom mieste vydržia asi týždeň.

Judit, Št, 16. 12. 2010 - 20:38

Zenicky, uz su fuc Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa zjedli sme ich ako omeletu na veceru Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Adka_lc, Št, 16. 12. 2010 - 21:38

ja s tymto nemam problem .....fakt mao kedy lebo vsetky recepty mam take ze vyuzijem oboje aj na parizske rozky mam spodky z bielok a krem z bielok a je velmi chutny a tak to mam z kazdymi zakuskami.... treba take recepty hladat

Judit, Št, 16. 12. 2010 - 22:35

Keby som ich dnes plnila, tak nemam problem ani ja, spravila by som krem, ale chem ich plnit az buduci tyzden.

Adka_lc, Pi, 17. 12. 2010 - 08:40

no hej ale vzdy si to zadelim tak aby mi to vbychadzalo.... napr ked dopredu robim spodky na tie parizske rozky tak si urobim na plnku zaklad zo zltok a to vydrzi

JANAAB, Št, 16. 12. 2010 - 23:30

žltky možte zamiešať do mlieka s ktorého idete robiť puding do koláča, netreba toľko zlatého klasu, puding je krásne žlty a super hustý, alebo proste žltkom potrieť lístkové cesto

likerik, Pi, 17. 12. 2010 - 16:03

a co tak vajecny liker. Ja davam do neho len zltka, salko, rum cukor a vanilkovy cukor. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

6 žltka,30 dkgalmarin,30 dkgpr. cukor,varime nad parou asi 20-30 minut potom dame trocha vychladnut a pridame 30 dkg orechov polovica mlete, a polovica sekane masu rozdelime na poly a jednu čast ochutime kakaom plnime medzi 3 tortove oblatky zatažime na noc krajame lubovolne a mačame v čokolade kto chce može miesto orechov použit kokos NECH SA DARI.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama