Prosím vás, čo robíte so žĺtkami, ktoré Vám ostanú???????????????
Pozrite si aj
Mozes urobit aj rakvicky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som pocula ze sa daju zamrazit, ale sama som to este neskusala. Ten problem mam akurat dnes aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja zo žĺtkov robím griláž-nejde tam salko a našla som teraz na mimibazáre recept na kokosové pusinky -tam idú dve žĺtky.Švagrina zase robí koláčiky zo salajkov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, skúšala som aj mrazené, tak, že som dala do sáčka a vytlačila vzduch, ale len na krátko, dávala som ich potom do cesta. Ale už si nepamätám, ako som ich rozpúšťala, lebo boli také glejové Niekde som to už písala, no počítač mi píše, že má málo pamäte a veľmi dlho musím čakať na otvorenie súboru, tak hľadať nemôžem. Ale môžeš ich uvariť vo vode v mikrotenovom sáčku a potom pridávať do cesta podobného lineckému z uvarených žĺtkov. Alebo môžeš okrem rakvičiek urobiť zázvorníky, tie vydržia dlho. Môžeš nimi nahradiť celé vajce v lineckom. (zltok + trochu mlieka). Robila som aj cukrové koláčiky - práškový cukor sa zmiesi so žľtkami podľa potreby, vykrajuje sa formičkou a pe čie sa v slabej rúre - viac suší.v pekne to vyzerá a deťom chutili, vyskúšaj na jednom. Narastú.
Niečo spotrebujem aj do palaciniek, alebo keď robím štrudľu podľa receptu, ktorý som sem dala (Babkina tvarohová štrúdľa) - dám viac žltkov miesto celých vajec. Alebo môžeš urobiť žľtkovú polevu na nejaký koláč (6 žltkov a 250 g práškového cukru).
No 22 je dosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som čerstvé zamrazila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcem ich plnit az buduci tyzden, aby boli cerstve. Ten krem uz potom spravim z celych vajec, to mam odskusane.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zenicky, dakujem za rady. Ale suche mam uz vsetky napecene, takze uz asi piect nejdem. Zrejme budeme mat dnes na veceru omelety
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Počula som,že keď ich v pohári zaleješ studenou vodou,vydržia v chladničke týždeň,ale neskúšala som to. ja mám opačný problém,mne ostáva veľa bielkov a potom neviem čo s nimi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja viem toľko z vlastnej skúsenosti, že bielka zmraziť idú a nič sa im nestane, ale žĺtka po rozmrazení stratia na kvalite. Ak mne vystanú žĺtka, tak ich po povrchu zalejem trochu olejom a tri-štyri dni vydržia v pohode v chladničke. Ale ak potrebujem dlhšie skladovať, tak si ich ušľahám nad parou s cukrom, potom zamrazím a mám základ pre plnku do budúcnosti...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skladované žĺtka by som sa bála variť v pare, tam sa nedosiahne 100 st. ako pri varení v pudingu. Na ten účel používam len žľtka z čersto rozbitých vajec.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, Boyle, nemyslela som skladovať a potom variť , ale zamraziť už krém uvarený
. Skladujem v chladničke len tie, čo na 100% prejdú varom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sprav krem a daj do mraziaká a potom večer vyhodíš a ráno dáš do misky kúsok masla asi tak jednu 1/2 vyšlaham a pridavam krem preto aby sa nezrazil lebo sa zvykne zraziť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a čo tak žltkove rezy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale ved tam idu zase bielky z vajec do cesta nie? takze by zostali zase bielka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čo tak vaječný likér
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sprav krem nad parou ten sa ti nepokazi do buducemo tyždna nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som spravila tooooľko vaj,likéru mňam mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ak si urobíš rezance do polievky a usušíš,máš na dlhšiu dobu,alebo ich zalej olejom, na chladnom mieste vydržia asi týždeň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zenicky, uz su fuc
zjedli sme ich ako omeletu na veceru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja s tymto nemam problem .....fakt mao kedy lebo vsetky recepty mam take ze vyuzijem oboje aj na parizske rozky mam spodky z bielok a krem z bielok a je velmi chutny a tak to mam z kazdymi zakuskami.... treba take recepty hladat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keby som ich dnes plnila, tak nemam problem ani ja, spravila by som krem, ale chem ich plnit az buduci tyzden.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no hej ale vzdy si to zadelim tak aby mi to vbychadzalo.... napr ked dopredu robim spodky na tie parizske rozky tak si urobim na plnku zaklad zo zltok a to vydrzi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
žltky možte zamiešať do mlieka s ktorého idete robiť puding do koláča, netreba toľko zlatého klasu, puding je krásne žlty a super hustý, alebo proste žltkom potrieť lístkové cesto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a co tak vajecny liker. Ja davam do neho len zltka, salko, rum cukor a vanilkovy cukor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
6 žltka,30 dkgalmarin,30 dkgpr. cukor,varime nad parou asi 20-30 minut potom dame trocha vychladnut a pridame 30 dkg orechov polovica mlete, a polovica sekane masu rozdelime na poly a jednu čast ochutime kakaom plnime medzi 3 tortove oblatky zatažime na noc krajame lubovolne a mačame v čokolade kto chce može miesto orechov použit kokos NECH SA DARI.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Peciem snehove pecivo a spodky pod parizske rozky a ostane mi 22 zltkov, co s tym?????????????? Da sa to nejako uskladnit a buduci tyzden z toho spravit krem? Ci radsej spravit z toho volaku omeletu alebo prazenicu?