reklama

Plnenie torty


reklama

Ahojte dievcata, hladala som to tu, ale nenasla som odpoved...ste tu skusenejsie tortarky Úsmev preto by som vas chcela poprosit o radu, ako plnite torty.
Kolko kremu davate na kazde poschodie?
a tiez neviem, kde mam davat ovocie, ci len do stredu, alebo na cely korpus...teraz som dala viac menej do stredu, ale ked som prilozila vrchny korpus, po krajoch mi ostala velka medzera, tu som potom vyplnila kremom, ale neviem, ci sa to ma takto robit...rada by som sa to uz konecne naucila, dakujem vam velmi pekne Úsmev
Lucia

Pozrite si aj


reklama


reklama

anusa, Po, 23. 05. 2011 - 07:34

mizulienka, ja dávam ovocie na každé poschodie a dávam mrazenú zmes z Lí....a dávam ju po celých korpusoch na krém, len asi tak 1cm od kraja si dám pozor, aby mi potom poťahovka nemokla a plnky záleží aké máš hrubé piškoty podľa toho daj krému a ked dáš posledný tak ja si zoberiem veľký plech a na chvílu tortu zaťažím a až potom potriem boky a vrch a dám stuhnúť,nech sa darí Áno Áno Áno

HankaT, Po, 23. 05. 2011 - 10:20

to mrazene ovocie daš rozmrazene? ked rozmrzne pusti štavu,nevitečip potom?

Hanka, ja som teraz davala mrazene, len som to predtym obalila v praskovom cukre, dala na krem a korpus, co isiel na to, som zospodu tiez natrela kremom, takze to ovocie bolo ako keby obalene aj z vrchu aj zospodu v kreme, takze nic nevytieklo.

Sausen, Po, 23. 05. 2011 - 11:39

Mizulienka,ja som posledne obajvila sposob,na ktory nedam dopustit a odporucam zo srdca,mam velku spicku neviem aka znacka to je s takou hviezdicou a cukrarkse vrecko naplnim kremom,urobim mantinel a do stredu caknem kremu vezmem lyzicu alebo noz a pekne to rozzotriem,ak je krem tuhsi mocim v horucej vode,dam na to ovocko a prikryjem korpusom.Predtym som natierala oba korpusy a ovocie v strede,ale je to na figu,lebo sa mi casto lamali od kremu a rozvaru,pretoze ja vlhcim kazdy korpus a stredny zvlast z oboch stran,aby bola torta stavnata,takze odteraz to robim ako cake boss Váľam sa od smiechu po podlahe a mam pokoj,krem je uzasne rovnomerny a netreba tortu ani zatazovat,pretoze ked nieje v rafiku podla mna tak z nej ten krem vytecie,teda aspon mne Hambím sa,zvycajne ju tak vlozim na 1-2h do chladnicky a potom ju obtriem i ferich,nech sa dari Kvietok

dakujem dievcata za rady, ste zlate Úsmev
Sausen, uz som pocula o tom, ze to robia tou cukrarskou spickou, musim aj ja vyskusat.
Ten mantinel si robis zo samostatneho kremu, alebo stale robis krem, ktory moze ist aj pod potah?
Dakujem

ja plnim zásadne vreckom zo špičkou, celú plochu. je to trošku prácnejšie, ale mám istotu, že mám krém rovnomerne všade a na reze to aj pekne vyzerá. Ak dávam ovocie, tak po celej ploche na krém a prikryjem ďalším plátom.

Sausen, Po, 23. 05. 2011 - 19:04

mizulienka krem jeden a ten isty,vynimka len pri slahackovych,tam robim maslovo pudingove,alebo ine,ta torta sa este obtiera kremom vhodnym pod potah,takze nieje potrebny iny krem,ako ten ktorym plnis Úsmev

dievcata a tou spickou ked plnite, tak najprv si urobite ten okraj, mantinel a potom vo vnutri nastriekate krem spickou a tak rozotriete?
ja len, ze ako docielim, ze mam krem rovnomerne na celom korpuse...pytam sa ako tatar, ale nejak mi nedopaluje Hambím sa

ja si dám korpus na tácku, zoberiem vrecko s krémom a striekam pásik k pásiku tesne vedľa seba. je to jedno či najprv dookola po obvode a potom doprostriedku, ako sa mi chce, hlavne aby som zaplnila celú plochu korpusu. má to výhodu aj v tom, že keď dávam najprv na korpus džem, plnka sa pri klasicokm rozotieraní nechce na džeme držať a dvíha sa za nožom, ale takto špičkou to je bez problémov. tak isto keď dávam ovocie, nastiekam plnku, dám ovocie pricapím ďalší korpus a je to.

Zlata09, Ut, 24. 05. 2011 - 13:17

Ja robím tak, že si urobím mantinel a potom pokladiem plnku stierkou a vyrovnám na výšku mantinelu. Tak docielim, že krému je všade rovnako. Špička musí byť veľká, aby bolo dostatok krému.

dievcata, dakujem vam vsetkym za rady, vyskusam Úsmev
ste skvele, ze sa podelite o svoje skusenosti Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama