
Kysnutý koláč s orechami
Ingrediencie
Cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | deciliter | smotana |
trocha | mlieko | |
20 | gramov | kvasnice |
Plnka: | ||
100 | gramov | Palmarin |
200 | gramov | mleté orechy |
100 | gramov | práškový cukor |
citrónová kôra | ||
hrozienka | ||
3 | polievkové lyžice | med |
Postup
Kvások necháme vykvasiť a zamiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Nakysnuté cesto na lopári vyvaľkáme do obdĺžnika, asi na hrúbku 0,5 cm, tak aby cesto bolo skôr dlhšie, ako širšie. Potrieme rozpusteným tukom, posypeme posýpkou z mletých orechov a cukru, nastrúhanej citrónovej kôry a naparených hrozienok. Nakoniec pokvapkáme medom.
Cesto zvinieme a tento dlhý závin točíme slimákovite do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Cesto poprepichujeme dlhou ihlicou.
Pečieme pri teplote cca 180st.C približne 45 minúť. Po upečení bábovku vyklopíme na tanier, necháme vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá perfektne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.