
Kysnutý koláč s orechami
Ingrediencie
Cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | deciliter | smotana |
trocha | mlieko | |
20 | gramov | kvasnice |
Plnka: | ||
100 | gramov | Palmarin |
200 | gramov | mleté orechy |
100 | gramov | práškový cukor |
citrónová kôra | ||
hrozienka | ||
3 | polievkové lyžice | med |
Postup
Kvások necháme vykvasiť a zamiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Nakysnuté cesto na lopári vyvaľkáme do obdĺžnika, asi na hrúbku 0,5 cm, tak aby cesto bolo skôr dlhšie, ako širšie. Potrieme rozpusteným tukom, posypeme posýpkou z mletých orechov a cukru, nastrúhanej citrónovej kôry a naparených hrozienok. Nakoniec pokvapkáme medom.
Cesto zvinieme a tento dlhý závin točíme slimákovite do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Cesto poprepichujeme dlhou ihlicou.
Pečieme pri teplote cca 180st.C približne 45 minúť. Po upečení bábovku vyklopíme na tanier, necháme vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá perfektne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový rez
katarinalucanova
Pistáciový rez
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom.
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Martuška 123 | Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Krehké linecké orechové rezy spájajú voňavé orechy, svieži džem a citrónovú polevu do lahodného zákusku, ktorý vďaka tomu, že je bez krému, vydrží