
Kysnutý koláč s orechami
Ingrediencie
Cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | deciliter | smotana |
trocha | mlieko | |
20 | gramov | kvasnice |
Plnka: | ||
100 | gramov | Palmarin |
200 | gramov | mleté orechy |
100 | gramov | práškový cukor |
citrónová kôra | ||
hrozienka | ||
3 | polievkové lyžice | med |
Postup
Kvások necháme vykvasiť a zamiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Nakysnuté cesto na lopári vyvaľkáme do obdĺžnika, asi na hrúbku 0,5 cm, tak aby cesto bolo skôr dlhšie, ako širšie. Potrieme rozpusteným tukom, posypeme posýpkou z mletých orechov a cukru, nastrúhanej citrónovej kôry a naparených hrozienok. Nakoniec pokvapkáme medom.
Cesto zvinieme a tento dlhý závin točíme slimákovite do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Cesto poprepichujeme dlhou ihlicou.
Pečieme pri teplote cca 180st.C približne 45 minúť. Po upečení bábovku vyklopíme na tanier, necháme vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá perfektne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.