reklama

čo robím zle?

Anonymný (bez overenia) , 25. 07. 2010 - 10:10

reklama

dievčatá, bud ma začína zrádzať WI, alebo robím niečo zle....aj ked doteraz sa mi to nestávalo... Urobila som tortu. Ked som kládla poschodie, na spodnej sa mi na jednom mieste trocha vydul poťah, ale vzduch som spodkom vytlačila, všetko bolo ok. Mám jednu chladničku, ktorú mám extra na torty, ale tá bola plná, tak som tortu dala do svojej-teda do tej, ktorú používam na "súkromné" účely...Ked sa mi tamtá vyprázdnila, preniesla som ju tam. Dnes, ked som ju odovzdávala, všimla som si, že na tom mieste, kde sa mi vtedy vydula, bola poťahovka úplne zvlnená, akoby sa chcela roztopiť... Pred týždňom mi to isté urobilo na svadobnej, na niektorých miestach mi dokonca poťahovka praskla... Čo sa deje, doteraz sa mi to predsa nikdy nestalo??? Kde robím chybu? Pod poťahovku má ísť maslový krém, ale mám pocit, že to asi nechápem správne...predstavujem si pod tým krém, ktorý obsahuje maslo...dávam pudingovo-maslový, ktorým plním...? Je chyba tu? má tam ísť čisté maslo? A ešte pojem maslo-myslíme klasické maslo živočíšne, alebo to môže byť palmarin? Ka používam palmarin, maslo je pridrahé....poradte, prosím. Všetkým ďakujem...

Pozrite si aj


reklama


reklama

salenka, Ne, 25. 07. 2010 - 10:18

ja nikdy nedavam pudingovy ale len vajecny ktorym plnim tortu to je nad parou vyslahane vajcia s cukrom a pridane maslo alebo palmarin a ked nezostane tak som uz robila aj palmarin s cukrom a pouzivam mmf alebo zelatinovu potahovku pripadne falosny marcipanBozkávam

karmelka (bez overenia), Ne, 25. 07. 2010 - 11:48

nie, nikto mi to ešte nepovedal. chuťove si chvália. na pol litra mlieka dávam 2 zlaté klasy a 1 palmarin, takže ten palmarin tam nieje až tak cítiť.

mitana, Ne, 25. 07. 2010 - 14:31

prečo Janka? Ja pečiem aj margarínove a sú ľudia ,ktorí si žiadajú vyslovene margarínove .Je síce väčšia časť zákazníkov ,ktorí chcú maslove ,ale sú aj taký čo chcú margarínove.Maslove myslím originál maslo nie náhražky-tie sú t
iež margarímové,nie maslové ako niektoré dievčatá to tu uvádzajú

Myslim ze problem by nemal byt v tom ze pod potahovku davas pudingovy krem.Aj ja tak robim i ked do plnky nedavam palmarin ale zivocisne maslo.Skus dat ale do kremu ktorym potieras tortu vacsi podiel tuku.Slnko

Rebeka7, Ne, 25. 07. 2010 - 11:13

Ja dávam pod WI aj PDT len maslovo pudingový krém a nikdy som nemala žiaden problém, ani s orosením a pod. Ale pomer masla a pudingu v takomto kréme musí byť minimálne 1:1 alebo viac tuku, tak ako píše cokoladka.

Ja robím krém pod poťahovku v pomere 3dcl mlieka,1 zlatý klas 75g cukru a 125g masla a ešte som nemala ziaden problém tak to krémom nebudeKvietok Kvietok Kvietok

ja tiez davam palmarin + obycajne maslo a plnka je perfektna...Slnko takze margarin(aspon tento) vobec neodcudzujem.

Maslo je maslo , margarin je margarín, a to aj cítit! Hambím sa Hambím sa Hambím sa Ja by som určite nezjedla tortu s čistím margarínom, v najhoršom pripade v pomere 3:1! Ale to je len moj názor, ked zákazníkom to chutí, nech sa páčí! Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

ked som zakaznicke povedala, ze moje kremy su 80%maslo, tak si hned objednala tortu,v mojom okoli tazko hladat cukrarku, ktora by davala do kremov maslo!
Tu su cukrarky co neberu za robotu vela, takmer nic, maju po 5 tort na vikend a vsetky torty su skoro rovnake a to uz niekolko rokov a ako chutia?uplne obycajne, margarinovo, vyzeraju ako z minuleho storocia, ale hlavne ze su za par stoviek korun.
Moj nazor, ked chceme robit poriadne, tak treba dat aj maslo aspon pod potah.Zlomené srdce

salenka, Ne, 25. 07. 2010 - 13:37

jasne ze to poznat na chuti je to ina chut s maslom a margarinom ale ked idete na nejaku oslavu nenosite si kolaciky zo sebou mne tiez nikto nepovedal ze by mu nechutilo a robim prevazne s margarinom s maslom len na vyslovne zelanie lebo sa mi s nim robi ovela horsie ako s margarinom topi sa a plnka je velmi riedka a v tomto teple ani cokolada na nom nedrzi sa stalo ze sa mi cela poleva zvlnila este do torty kde sa to uzavrie pod potahovku sa to da ale na kolaciky Smútok ja ked môzem tak sa maslu vyhnem a to peciem uz 15 rokov a zatial sa zakaznici vracaju a stale mam co robit Vyplazený jazyk no a ked sa vracaju asi im chutiMrkám joooj som sa rozpisala ale toto je môj nazorMrkám

sona7, Ne, 25. 07. 2010 - 17:40

...aj ja s maslom nerada robim,teraz ako boli tie horucavy no zapomen...
uz peciem 20 rokov za tie roky som robila mozno 10 krat s maslom aj to na zelanie inac,nespocetne mnozstvo ludi co mali odomna,kazdy si chvali a plnim s palmarinom, herou ,heliou, kremy su super,ten nad parou nema chybu,lahodny uz mi kolky povedali ,ze taky lahodny krem este nejedli a je to tak, je superMrkám Mrkám Mrkám
...ale 100ludi,100 chutiÚsmev Úsmev Úsmev

ja sa pripajam k sone ,a ked maslo v takejto horucave urcite tam treba pridat palmarin alebo heru aby ta plnka bola tuhsia.

Sigetka, Ne, 25. 07. 2010 - 18:23

Aby to nebolo len o masle a margaríne, ja mám skúsenosť, že keď dáš poťah na čerstvo urobenú tortu, tak sa urobia vzduchové bubliny, ktoré stačí prepichnúť špendlíkom a vzduch vytlačiť. torta ako trochu postojí, dosadá a keď na ňu dáš poťah hneď, môže to byť tým. Niektoré cukrárky ju na niekoľko hodín zaťažia, aby sa vytlačil vzduch a až potom dorobia vrch krémom a poťahom.Ale svoje robí aj počasie posledných dní. Ale ja robím s MMF, WI som neskúšala, ale dievčatá tu niekde písali, že je to čo sa týka práce to isté.

karmelka (bez overenia), Ne, 25. 07. 2010 - 19:17

no, týmto to asi nebude, ja nikdy nepoťahujem čerstvo naplnenú tortu. Večer plním a na druhý deň poťahujem a skladám na seba...Fakt neviem. Skúsim pod poťah dávať viac tuku do krému...doteraz mi toto nerobilo, ako som písala, ja fakt neviem, prečo mi ten poťah v chladničke zvlní...mám z toho stres. A tiež nesúhlasím s názormi, aké sú margarínové plnky hnusné...maslovú som raz robila na želanie a plnka bola hrozne tekutá...no, ale keaždý robí s tým, s čím sa mu robí lepšie, hlavne nech sú spokojní zákazníci...len mi pomôžte vyriešiť ten môj problém....Smútok

anusa, Ne, 25. 07. 2010 - 20:00

karmelka a nemala si tam náhodou mokrý piškot ak nahodou polievaš? alebo kúsok ovocia aj od toho sa ti môže poťah zvlniťÁno Áno Áno Áno Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama