reklama

orechová plnka - pre začiatočníka


reklama

Cukrárky čítala som témy s krémom a hľadala ale neviem ako nato, prosím poradite mi recept na orieškový krém?? robila som včera korpus mramorový až sa ho bojím dnes rozrezať ako dopadne prinajhoršom upečiem znovu a rada by som tam dala iný krém ako už viem robiť - klasika pudingovo-maslový 1:1 ale orieškový

Môžete mi dať prosím recept na orieškový krém, ktorý môže ísť aj pod poťahovku? alebo vôbec taký tam ísť nemôže? je to priemer torty 24cm, poprípade aké ovocie sa k tomu hodí alebo lekvár?
ďakujem Objímam

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja robievam nadstavovany kasou, zaklad je 250ml mlieka 2 PL polohr.muky,uvaris kasu,pridas 30g cery-nechas vychladnut. 250g masla vymiesat s pr.cukrom-ten davam od oka. do toho primiesas tu zakladnu kasu po castiach a pridaj si tam nasekane oriesky,alebo namlete. ja ich pred mletim trosku opeciem v trube,potom maju lepsiu aromu. a ja osobne pridavam aj trosku aromy orieskovej.
ovocie by som nekombinovala ziadne k tomu, dzem ked tak nejaky kyslejsi-maliny,cucoriedky

Martinex
ja robievam podobný na marlenku ale nedávam ceru,

a toto treba uvariť do husta úplne a ceru roztopenú primiešať mixérom?
tam nejde žiadny puding ani vajcia ? a potom ked sa to vychladne len zmiešať?? kolko toho mi vyjde a môžem ho teda dať aj pod poťahovku ved je tam maslo. plánujem 2x prerezať korpus, ak sa bude dať, budem skúšať niťou. ja mám orechy namleté a v mrazničke dala som ich ráno von, ja rozmýšlam dať ríbezlový lekvár

ja pridávam dve hrste mletých orechov do pudingového kremu a nam taký chutí pod potahovku no budeš musiet mat hrubší potah, a džem nam chuti čučoriedkový ale s orieškami sa hodí aj marhulooví podla vašej chuti

Katulik a to môžem dať do klasického ako robím puding. maslový len tak pridať orechy podľa chuti a poprípade ak by som odložila po poťah a do zvyšku dala rumovú príchuť?

vidíš marhulový ma nenapadol
dakujem

ano do klasického možeš a rum davam aj tak ten sa k orechom hodí a zvýrazňuje ich chut no ako pišeš trochu si odlož len bieleho pod potah

katka63, Pi, 29. 07. 2011 - 09:37

ja robievam klasicky vareny krem (v poslednom case len "nebo v ustach") a ked je hotovy pridam mlete orechy a je fajn

katka nebo v ústach ked zadám hľadať tak mi to vyhodí odkaz na fotku zákusku ?, aký je to krém, ja som ešte krém nevarila hovorím len ten pudingový
raz som tu niekde čítala že to bolo robené v mikrovlnke, ale pri tej našej to riskovať radšej nie, skôr uvariť, idem hľadať varený krém

Katka myslíš toto?

300 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce solamylu, 90 g cukru krupice, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, šťáva z půlky citronu
dále: rum

Krém: z mléka odebereme trochu do hrnku a rozmícháme v něm mouku a solamyl. Ostatní mléko zahříváme v malém hrnci. K horkému přilijeme obsah hrnku, přidáme cukr a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a vmícháme citronovou šťávu. Máslo ušleháme s jedním vanilkovým cukrem a po lžících do něj zašleháme vychladlou kaši. Pořádně vyšleháme

ja robím základ vanilkovú... 3dcl mlieko 3 Pl hladkej múky 1 vanilka 22dkg Kryštálový cukor.. uvariť kašu po vychladnutí 250g maslo riadne vyšlahať a podla chuti orechy trošku rumu už som skúšala aj hodiť do toho rozmyxovať banán a bola perfektná pod poťah len pridať masla viac a trochu korpusu ak sa zvýši Áno

katka
Kvietok ďakujem to je taký blízky tomu čo zvyknem, a prečo viacej malsa, ved tam je 250 g? to by malo stačiť na to množstvo mlieka ked robím pudingovo maslový dávam na 250ml mlieka 1 puding a 1 maslo a drží ,
nebude moc sladký? určite vyskúšam.

podla mna nieje vemi sladký tak akurát a ja pod poťah radšej dávam vždy viac že pre istotu? neviem tak som si zvykla a vačšinou si nechám málo plnky a potom domiešavam maslo s cukrom na potretie a v týchto chvýľach ked všetky poťahovky zliezajú tak som ešte nemala žiadny problém preto to tak radšej robím vždy Mrkám

Ďakujem Katka, ked je teplo tak to určite neuškodí, no už sa teším v úvodzovkách ako dopadol korpus, prvý krát som robila v celku - mramorový vždy len pláty som doteraz a tak sa normálne bojím ho rozrezať, aký bude vo vnútri či bude ok, ked vychladol zabalila som ho do folie a dnes bude prekvapko, prinajhoršim urobím narýchlo znovu ale po plátoch.
dakujem za radu a veľľa pečenia.

nemáš za čo aj ja robievam korpusy vačšinou po plátoch niekedy na jedno rozrezanie tak držím palce

no veď aj ja som doteraz ale to boli len 3 torty ale tento som veľmi chcela vyskúšať, ved uvidím ked nič tak suroviny ešte doma mám.

a kto vevyskúša nevie tak skúšam.
pekný víkend

evi, Pi, 29. 07. 2011 - 10:35

Ja robievam slahany nad parou a dam do neho oriesky a rum a je fantasticky Vyplazený jazyk Tlieskam Chichocem sa

Orechovy krem:

3 vajcia
15dkg pr.cukor
25dkg masla
2dkg kakaa
5dkg orechov(mletych)(ja davam aj viac ako kedy:)
2 lyzice rumu

Vajcia a cukor slahame nad parou, potom vymiesame spolu cukor, maslo, rum, orechy
a vsetko pridame k vychladnutym vymiesanym vajciam.

evi to je ten čo som ešte nevarila, to je to že nad hrniec s vodou dám misku aby to bolo nad parou a šlahať metličkou či mixérom ale kolko ?? aby sa cukor roztopil z vajec nebola praženica ale boli zároveň dostatočne spracované?
inak tento vyzerá tak profesno jednoducho.

darmo kto umí umí a kto ne čumí do monitoru skoro stále Kvietok

evi, Pi, 29. 07. 2011 - 10:57

timea, ano vajicka s cukrom miesas mixerom nad parou (niektore dievcata miesaju dokonca metlickou rucnem ale to som neskusala) asi tak pol hodinu, aby sa cukor roztopil a bude z toho taka tuhsia pena akoze.
Neboj, to zvladnes. Tento krem je velmi chutny. Ja ho robievam velmi casto. Mrkám

evi pol hodiny???? šak mi mixér odíde, tak asi na striedačku skúsim s metličkou a ako zistím že to už treba dať z tej pary dolu??? predpokladám že stačí na nízkych otáčkach.

evi, Pi, 29. 07. 2011 - 13:49

To je zhruba pol hodiny. Tak to je napisane v recepte. Ale ja som uz aj "iba" 20 minut a uplne v pohode. To vidis, ze hustne a ked bude dost huste, tak vypnes a nechas vychladnut. A miesas na najmensom stupni.
A este som chcela, ze tento krem je suprovy. Teda tento zaklad - vajcia slahane nad parou. Potom do plnky mozes namiesto orechov dat cokolvek ti chuti - kavu, mandle, kokos....no cokolvek Mrkám

Pola, Pi, 29. 07. 2011 - 13:37

timea 123 - stačí aj ručne metličkou nad parou . Dbaj nato , aby z kastrola nad ktorým je miska neunikala para mimo. Myslím že stačí tak 20 minút ručne. Ja robím skúšku tak, že zoberieš riadnu varešku pretiahneš prostriedkom cez dno a keď sa hmota z oboch strán pomaly schádza k sebe tak je to hotové. Ja pridávam aj 5 lyžičiek kakao a 3 lyžičky zrnkovú mletú kávu ak chcem tmavý. Je najlepší . Porovnávam aj s írskou kávou a rôzne iné , ale ten nám chutí najviac. Ak dávam na l vajíčko 5 dkg kryštál cukor , tak maslo už s cukrom nemiešam .Ak vajíčka nenecháš nad parou bez miešania tak praženička by nemala byť. Úsmev Úsmev Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama