najlepší korpus
Pozrite si aj
ja robim stale bohusov nastavovany, vsetkym velmi chuti a je taky "pevnejsi", aj mne sa korpusy drobia, ked ich robim z polohrubej muky, su sice ako paperko, ale mne vyhovuje viac ten bohusov, to je moj nazor, mozno ti dievcata poradia nieco ine, rada sa priucim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež robím ten bohušov nastavovaný a nemenila by som....odporučam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kto je to ten bohus?vies mi napisat postup na tie super korpusy?vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja neviem, koho recept používam, no robím ho už asi 20 rokov a nemenila by som.. Vyšľahám si bielky s cukrom do tuhého snehu a po jednom zašľahám žĺtky. Potom už len zľahka vareškou zamiešam preosiatu múku. Na jedno vajíčko dávam 1 lyžicu krupicového cukru a 1 lyžicu hladkej múky. Pečiem pri 150-160 stupňoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ho robím už 30 rokov a tiež by som nemenila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež tak ako Lorna a Tonka 57-len robím ho s polohrubou múkou a nie toľko rokov(len asi 5 rokov) a nemám prečo ho zmeniť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja ho robievam nie je to francuzska piskota? nahodou..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A prášok do pečiva nedávate?A keď chcem kakaový korpus,tak kolko kakaa dám,tolko odoberiem múky???Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jarusa-ja nedávam prdopeč cestá mám dosť vysoké-vďaka dobre vyšľahaným bielkám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môj obľúbený receptík je: 5 vajec, 150g hladkej múky, 150 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 200g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl vody, 1 dcl oleja, žĺtky oddelíme od bielkov, vyšľaháme s oboma cukrami do peny, prilejeme a vodu, múky zmiešame spolu s kypriacim práškom a primiešame k žĺtkovej zmesi, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta, piecť na 180 stupňoch. Je dosť vysoký, nemrví sa a je fajn šťavnatý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Každá ten svoj považuje za naj.. lebo ho má odskúšaný, ten kto používa lyžičkový systém vie aká veľká lyžica, aká veľká kôpka na nej, ako dlho piecť, má ho takpovediac v oku a vie ako to bude vyzerať keď piškótu z rúry vytiahne. Ja napríklad hodím šľahať vajíčka do misy aj s cukrom a pozriem sa na to až keď je misa plná. Potom prilejem 1-2,3 lyžice oleja a cca 3-5 lyžíc horúcej vody. Pridám hladkú múku zmiešanú so Zlatým klasom a práškom do pečiva /+ prípadne iné ingrediencie/, vymiešam metličkou a vylejem do formy ktorú som nahrubo vytrela studeným ešte trochu tekutým maslom. Formu nevysýpam a piškóta je krásne hladká a odlúpne sa z formy bez toho aby sa niekde prilepila. Po vyklopení položím vrchnou časťou na kuchynskú utierku aby sa tá šupka prilepila a dala stiahnuť dolu z piškóty, lebo inak na tom nedrží plnka a torta sa pri krájaní na tenšie kúsky zlomí. Možno má na to niekto iný názor ale ja to mám odskúšané takto, piškóta je vláčna a veľmi jemná. Nedrobí sa, ale treba s ňou narábať opatrne, lebo by sa ľahko roztrhla. Na jedno vajíčko používam 3, 4, alebo aj 5 dkg cukru a múky, záleží od veľkosti vajec. Je rozdiel, či použijem vajíčka veľkosti L alebo XXL.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ja robim tento,na 5 vajec ,20 dkg cukor krystalovy, zltka vyslahat s cukrom asi 3-5 deka odoberiem do bielok,do vyslahaneho dat pol prasku do peciva a 20 dkg hladkej muky,pouzivam ,len hladku muku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento recept používam aj ja a som veľmi spokojná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám jednoduchý a overený teda aj odporúčaný od starej cukrárky...Napr.5vajec vyšľahám s 5PL kr.cukru-Potom primiešam 5PL poloh.múky so štipkou PDP,Ked chcem kakaový pridím 1PL kakaa.Je super,,ale naj je ked si pripravíš korpus deň vopred.Mne sa potom aj po prekrojení vôbec nemrví a je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som našla tu na stránke a robím len tento :4 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 0,5 hrnčeka oleja, 0,5 hrnčeka mlieka, 2 hrnčeky polohrubej múky s kypriacim práškom. Do kakaového cca 2 lyžice kakaa. Vyšľahať celé vajcia s cukrom, pridať mlieko a olej a nakoniec múku s práškom do pečiva. Je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím tiež tento a nemenila by som. je to rýchle, včetko v jednej mise, menej riadu. a všetci ho chvália
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poprosím recept na nadstavovaný piškotBohušov dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napíš do vyhľadávača "Bohušov korpus" a nájdeš recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj šikulky, viete mi niektorá poradiť korpus, ktorý sa nebude drobiť? pretože ten čo používam ja, je síce chuťovo výborný a ľahký, ale drobí sa (ako sa hovorí) jak sviňa...
vždy musím krémom polepovať a nikdy mi nevyjde krásny hladký a potom sú problémy aj s poťahovkou, ktorú dám navrch v tom, že nie je hladká. viete mi poradiť? 