Kolko masloveho kremu pod potah?
Pozrite si aj
Nemusíš, len ku krajom daj toho tvarohu trochu menej, aby nehrozilo vytečenie. A potom medzery medzi jednotlivými plátmi dobre vyplniť maslovým krémom. Ja používam pudingový, ktorým plním tortu, ale ak chceš len maslo s cukrom, 250g masla a 1PL pr. cukru minieš určite, to záleží aj od toho aké budeš mať pláty. Niektoré žienky používajú aj nutelu rozmiešanú s maslom. Kľudne urob z jedného masla a ak ti bude chýbať, už budeš mať odhad, koľko treba dorobiť, aby ti zbytočne neostalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem krasne za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som zo začiatku robila mantinely, ale je to zbytočné, len keď dávam do tvarohového krému ovocie, nedávam ho celom ku krajom korpusu, aby mi šťava z neho nerozmočila poťah. Normálne tortu naplním, dám stuhnúť a potom celú pokryjem zmesou masla, cukru (alebo zvyšku maslového krému) a trochy korpusu - rozmixujem, nechať dobre stuhnúť, najmenej dve-tri hodiny. potom potiahnuť. Raz som chcela vyskúšať, čo sa stane a robila som tortičku len pre nás, tvarohovú a pokryla som ju zmesou masla s cukrom a korpusom veľmi lajdácky, hocikde presvital tvaroh a dala bez stuhnutia poťah. Robila som ju v sobotu, ešte v pondelok bola v perfektnom stave, nič sa nerozpustilo, bolo to v auguste. Nech sa ti vydarí!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja osobne ked mi ostane maslovy krem supnem ho do uzatvaratelnej misky a sup s nim do mraznicky...na dalsi krat akoby som nasla :) ale aj podla mna ti bude stacit 250 masla... ak bude malo tak dorobi po troske a ak vela zamraz na dalsi raz...nech sa
dari :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, prosim vas o radu. Som zaciatocnik a potrebujem poradit, z asi kolko gramov masla si mam pripravit pod potah na tortu o priemere cca 24cm? Aby som jej nepripravila zbytocne vela... a cukru kolko? Len trosku na osladenie?
Tiez sa obavam jednej veci - chystam sa dat tvarohovy krem a ako zabezpecit, aby sa ten krem cez boky naozaj nedostal do kontaktu s potahom? Citala som, ze treba dat maslovy krem do cukrarskeho vrecka, na este cisty korbus vytlacit po obvode korpusu a az tak vyplnit zvysok kremom. Je to ozaj potrebne? Dakujem za kazdu radu.