
reklama
Orechový zákusok
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | gramov | polohrubá múka |
40 | gramov | droždie |
3 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | Palmarin |
3 | kusy | žĺtok |
Plnka: | ||
300 | gramov | orechy |
200 | gramov | práškový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
Sneh: | ||
6 | kusy | bielok |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Ešte potrebujeme: | ||
orechy nasekané |
Postup
Cesto:
350 g polohrubej múky, 40 g droždia, 3 pol. lyžice mlieka, 1 vanilkový cukor, 250 g Palmarin, 3 žĺtky
Plnka: 300 g orechov, 200 g práškového cukru, 100 ml mlieka
Z droždia mlieka a vanilky urobíme kvások pridáme ostatne a vypracujeme cesto. rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme. na vymastený plech dáme cesto plnku a zase cesto. Necháme na plechu podkysnúť a predpečieme do ružova.
Sneh: 6 bielkov, 8 pol. lyžíc kryš. cukru
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh prišľaháme cukor dáme na koláč posypeme nasekanými orechmi a dáme zapiecť.
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty