reklama

Karamelové veterníky

Pridal/a babka Katka dňa 20. 04. 2011 - 22:35 - Recepty babka Katka
obrázok k receptu

reklama

Veterníky z odpaľovaného cesta

Ingrediencie
Cesto:
60 dekagramov voda
30 dekagramov Palmarin
30 dekagramov hladká múka špeciál
1 štipka soľ
8 kusy vajce
Krém 1:
2 balíky Zlatý klas
800 millilitrov mlieko
4 polievkové lyžice práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
250 millilitrov šľahačková smotana
Krém 2:
10 polievkové lyžice kryštálový cukor
500 millilitrov šľahačková smotana
Postup

Cesto: 60 dkg vody, 30 dkg palmarínu necháme zovrieť a do toho zavaríme 30 dkg hladkej múky špeciál. Do vychladnutého pomaly vmiešame 8 celých vajec. 

Na pomastený plech tvarujeme ozdobným vreckom 
veterníky /3 x 5 na jeden plech-ďalej od seba, aby sa nezlepili/. Rúra musí byť úplne rozohriata. 

Pečieme 15 minút na 250 st.C. Rúru neotvárame, potom stíšime na 170 st.C a dopečieme asi 20 minút /aby boli dobre vysušené/. 

1. krém: 2 zlaté klasy uvaríme v 8 dcl mlieka, 4 lyžicami mletého cukru a 1 vanilkou. Vychladnutý puding zmiešame s vyšťahanou 1 šlahačkou + stužovač a naplníme veterníky.Môžme si krém uvariť aj deň vopred a vychladnutý dať do chladničky.

2. krém: upálime 10 lyžíc kryštálového cukru na karamel a pomaly zalejeme dvomi šlahačkami. Vychladnuté za občasného miešania dáme na 24 hod. do chladničky. 

Vyšľaháme a nastriekame ozdobným vreckom na prvú plnku.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

adamira, Št, 21. 04. 2011 - 09:42

Dakujem za recept
skusala som kedysi davnejsie ale nikdy sa mi nepodari karamelova slahacka nemala spravnu karamelovu chut,alebo mam pripaleny karamel nemam odhad kedy je karamel OK a navyse sa mi neda ta slahacka vyslahat, je to dost huste , je na to nejaky zlepsovak? Asi som lava Chichocem sa a taaaaaak straasne ich lubim

Ked robim so zivocisnou slahackou, tak najlepsie drzi 33%, ked das 30% - pridaj stuzovac. Posledne som dala polovicu rastinnej a drzi perfektne.
Cukor musis mat nielen rozpusteny, ale karamel musi byt aj hnedy(samozrejme nie zhoreny) a slahacka je dobre, ked ma aspon izbovu teplotu, nebude tak zurit, ked ju nalejes na horuci karamel. Drzim palceky, aj mne to trocha trvalo, kym som muchy vychytala. Vacsie umenie je podla mna spravne veterniky upiect. Slnko

Ked robim so zivocisnou slahackou, tak najlepsie drzi 33%, ked das 30% - pridaj stuzovac. Posledne som dala polovicu rastinnej a drzi perfektne.
Cukor musis mat nielen rozpusteny, ale karamel musi byt aj hnedy(samozrejme nie zhoreny) a slahacka je dobre, ked ma aspon izbovu teplotu, nebude tak zurit, ked ju naljes na horuci karamel. Drzim palceky, aj mne to trocha trvalo, kym som muchy vychytala. Vacsie umenie je podla mna spravne veterniky upiect. Slnko

vyborny recept...robila som vcera...ale problem urobika karamelova plnka...upalila som karamel...dala slahacky...nachvilku do chladnicky a neslo to vyslahat...slahala som asi 20min a asi som to preslahala,lebo sa to zgrclo a bolo.... Plačem ostalo to take riaedke...zrnieckove...hnusne...mam pocit,ze som aj maslo vyslahala z tej slahacky..preco to neslo?...preto,ze to nebolo cez noc v chlade? Prekvapenie

aj mne sa to stalo prvý krát, od vtedy nechám v chladničke 24h a plnka sa mi vždy podarí.

Presne tak, nechaj karamelovu slahacku aspon cez noc v chladnicke, neboj podari sa..

tanja75, Št, 21. 04. 2011 - 17:33

veterníky upečené a plnky v chladničke
Ďakujem babka Katka za recept Zlomené srdce
malá spapala hneď jeden, aj neplnený a ešte pýtala Chichocem saChichocem sa
dám vedieť ako chutili komplet celé, ale isto budú suprové

Janka22, Št, 21. 04. 2011 - 22:53

dakujem za recept a tam nejde este nieco navrh nejaka poleva?

Jani, na vrch ma ist fondanova poleva, ale vzhladom na to, ze ja peciem naozaj len pre rodinu a aj tu mam dnes roztrusenu po svete, tak uz je to v sucasnosti len prilezitostne. Nikdy som si nekupila to velke balenie fondanu vo velkosklade a v malom som ho este nevidela predavat. Skusala som aj karamelovu polevu, ale nejako zvlast ma neocarila,tak preto som ju ani sem nepisala. Kedze je tam uz dobrotiek vo vnutri dost, tak ja veterniky len jednoducho jemne posypem cukrom a nikto zatial nereklamoval Hambím sa

Janka22, Po, 25. 04. 2011 - 15:13

dakujem za odpoved. ja som si recepty nakoniec trochu pokombinovala, vymenila palmarin za maslo, viacmenej ale boli skoro rovnake. takze som to tiez skusila. ked som tu zbadala v poslednych receptoch nazov karamelove veterniky, hrozne som na ne dostala chut Chichocem sa len som pridala karamelovu polevu ale moc mi nevysla, bola moc riedka, takze musim ju skusit trochu inac nabuduce TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

adamira, Pi, 22. 04. 2011 - 14:20

ozujskova sme na tom rovnako Smútok , mne to aj odstalo viac ako 24hod a ostalo mi nieco cudne huste a nie a nie to vyslahat....este to raz skusim a kaslem na veterniky , pojdem radsej do cukrarne Veľký úsmev aj sa Hambím sa ale co uz ked som lava tak som lava Chichocem sa

tanja75, Pi, 22. 04. 2011 - 14:59

veterníky hotové, len nabudúce musím dvojitú dávku šľahačky spraviť, lebo bolo málo tak máme aj venčeky Chichocem saChichocem saChichocem sa ... ale manžel si chválil...tak ešte raz babka Katka ´dakujem Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Zakulka, So, 23. 04. 2011 - 21:39

Ďakujem babkeKatke za najlepší recept na veterníky, aký som doteraz mala - totiž tak ako si to tu napísala, som sa presne držala návodu, a dievčence poviem vám to všetkým - tu sa nedá nič pokaziť. Aj teplota v trube vyšla presne ako tu je napísané aj karamelova šlahačka sa mi podarila. Perfektný recept !!! Ď A K U J E M !!! ÁnoÁnoÁnoÁno

Zakulka, veeelmi ma tesim, ze sa ti podarili a mohla som aj ja svojou troskou prispiet vsetkym tymto sladkym dievcatam do portofia. Mam radost, ze som aspon trosicka mohla zapadnut medzi tieto zlate baby, ktore su ochotne kedykolvek poradit a podelelit sa bezodplatne aj o svoje "patentove" prava. Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

dievcata dajte do karamelu len jednu slahacku,nechajte vychladnut,tu druhu vyslahajte a potom tam primiesajte tu karamelovu slahacku urcite sa vam to podari .vrch polievam cukrovou polevou.mam to vyskusane .nech sa dari. Vyplazený jazykÚsmev

Moc,moc dekuji babke Katke za recept,vetrniky jsou skvele.Ziji v zahranici a s vetrnikama jsem mela ohromny uspech.Babka Katka dik Bozkávam Pro Janku 22 mam recept na Karamelovou polevu Mrkám 22dkg mouckoveho cukru,22dkg krupicoveho cukru a 3az4 polevkove lzice mleka.Postup:Krupicovy cukr roztavime na karamel,zalijeme mlekem,rozmichame a povarime na hladky krem.Do misky prosejeme mouckovy cukr,po castech pridame karamel a dobre vymichame.Je super uz ho mam odskouseny Chichocem sa

Faolan, Ne, 08. 05. 2011 - 21:31

musim vyskusat.Raz mi tie veterniky vysly,no skor venceky,no slahacke ani nevravim.Skusala som ju len raz,ale dopadlo to hrozne.Tiez sa mi to zgrclo a bolo to akoby vodove tak to skoncila dolu kanalom. No skusim tento recept mozno mi to vyjde.

Presne podľa tohto receptu som ich robila. Prvý krát sa mi tiež zgrcla šľahačka, ale zistila som, že ju fakt treba nechať aspoň 24 hodín odtsáť. Nedá sa to oklamať.
Druhé už boli vynikajúúúúce Váľam sa od smiechu po podlahe

VIERI, Po, 15. 08. 2011 - 18:57

Dievcata chcem sa spytat tie ,ktore robili venceky podla tohto receptu kolko ks vam vyslo ?

VIERI, Po, 15. 08. 2011 - 18:57

Dievcata chcem sa spytat tie ,ktore robili venceky podla tohto receptu kolko ks vam vyslo ?

Záleží na velkosti, z polovičnej dávky mi vyšlo 6 velkých a z celej dva plechy malých ak si dobre pamätám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama