reklama

Veterníky

Pridal/a Žanet dňa 06. 03. 2010 - 19:10 - Recepty Žanet
Veterníky, Recepty na zákusky, Žanet

reklama

Overená klasika, ktorú síce môžete kúpiť v cukrárni, ale domáce veterníky sú naj.

Ingrediencie
Cesto:
22 dekagramov hladká múka
9 dekagramov olej
6 kusy vajce
  trocha soľ
30 dekagramov voda
Krém:
75 decilitre mlieko
11 dekagramov Zlatý klas
20 decilitre margarín
3 kusy žĺtok
23 dekagramov kryštálový cukor
Dokončenie:
250 millilitrov smotana na šľahanie
  karamel
  fondán
Postup

Cesto: Olej, vodu a soľ dáme variť, po zovretí pridáme múku a stále miešame. Odstavíme a dáme vychlanúť.

Do studeného cesta pridáme vajcia a vymieľame. Cesto nastriekame na vymastený plech a pečieme na 180 st asi 20- 30 minút.

Krém: Mlieko a cukor dáme variť, pridáme Zlatý klas a žĺtky, uvaríme kašu. Do vychladnutej kaše primiešame margarín. Naplníme veterníky.

Dokončenie: Vyšľaháme šľahačku a primiešame karamel od oka koľko kto chce a nastriekame na puding. Vrch veterníkov namočíme do fondánu. Do fondánu tiež pridáme karamel.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

pumpel, So, 06. 03. 2010 - 22:37

môžeš prosím napísať,ako robíš tú polevu ne vrch?ďakujem

Žanet, Ne, 07. 03. 2010 - 13:02

pumpel nasekam do hrnca fondan,pridam karamel a kvapku vody,miesam kym sa nerozpudti a potom namacam,necham stuhnut to je vsetko

a da sa ten fondan akaramel kupit, alebo sa to robite nejako sama? a kolko fondanu a karamelu je treba? vdaka

Žanet, St, 10. 03. 2010 - 08:10

fondan sa da kupit a karamel si robim sama recept na karamel:1kg krys.cukor dame do hrnca a miesame kym sa nerozpusti potom po kvapkach velmi opatrne prilejeme 1l slahacky,nechame prevarit a odstavime

vies mi poradit kde kupim ten fondan, alebo ako to vyzera? ja som sa s tym zatial nestretla.

Chcela by som sa opýtať prečo mi po vybratí z rúry spľasli?Ďakujem za každú radu...

aramana, Ne, 31. 08. 2014 - 20:52

Každá rúra je iná, ak jednej stačí 180, druhej to stačiť nemusí.Smele pridaj tomu na 200 alebo 220 a nechaj 10 minut, potom stíš kľudne na 150 ale dôležité je neotvárať.Ak prvý plech splasne, na druhý plech nahrej rúru o 20 viac.Pri odpaľovanom ceste je dôležitá vysoká teplota prvých 10 minút a hlavne neotvárať rúru.Hádam sa vydaria Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama