
Overená klasika, ktorú síce môžete kúpiť v cukrárni, ale domáce veterníky sú naj.
Cesto: | ||
22 | dekagramov | hladká múka |
9 | dekagramov | olej |
6 | kusy | vajce |
trocha | soľ | |
30 | dekagramov | voda |
Krém: | ||
75 | decilitre | mlieko |
11 | dekagramov | Zlatý klas |
20 | decilitre | margarín |
3 | kusy | žĺtok |
23 | dekagramov | kryštálový cukor |
Dokončenie: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
karamel | ||
fondán |
Cesto: Olej, vodu a soľ dáme variť, po zovretí pridáme múku a stále miešame. Odstavíme a dáme vychlanúť.
Do studeného cesta pridáme vajcia a vymieľame. Cesto nastriekame na vymastený plech a pečieme na 180 st asi 20- 30 minút.
Krém: Mlieko a cukor dáme variť, pridáme Zlatý klas a žĺtky, uvaríme kašu. Do vychladnutej kaše primiešame margarín. Naplníme veterníky.
Dokončenie: Vyšľaháme šľahačku a primiešame karamel od oka koľko kto chce a nastriekame na puding. Vrch veterníkov namočíme do fondánu. Do fondánu tiež pridáme karamel.
opisala som si vyskusam
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
môžeš prosím napísať,ako robíš tú polevu ne vrch?ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pumpel nasekam do hrnca fondan,pridam karamel a kvapku vody,miesam kym sa nerozpudti a potom namacam,necham stuhnut to je vsetko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a da sa ten fondan akaramel kupit, alebo sa to robite nejako sama? a kolko fondanu a karamelu je treba? vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fondan sa da kupit a karamel si robim sama recept na karamel:1kg krys.cukor dame do hrnca a miesame kym sa nerozpusti potom po kvapkach velmi opatrne prilejeme 1l slahacky,nechame prevarit a odstavime
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vies mi poradit kde kupim ten fondan, alebo ako to vyzera? ja som sa s tym zatial nestretla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcela by som sa opýtať prečo mi po vybratí z rúry spľasli?Ďakujem za každú radu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Každá rúra je iná, ak jednej stačí 180, druhej to stačiť nemusí.Smele pridaj tomu na 200 alebo 220 a nechaj 10 minut, potom stíš kľudne na 150 ale dôležité je neotvárať.Ak prvý plech splasne, na druhý plech nahrej rúru o 20 viac.Pri odpaľovanom ceste je dôležitá vysoká teplota prvých 10 minút a hlavne neotvárať rúru.Hádam sa vydaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uuuf,
dala by som si