reklama

Kandizovaná citrónová kôra.


reklama

Šikulky zlaté a šikulkovia milí, mám jednu, možno nezvyčajnú, otázočku. Cez týždeň by som chcela piecť mamine tortu - citrónovú, vlastne plnka bude citrónová. A pretože mám kúpenú kandizovanú citrónovú kôru /len tak pre prípad...Chichocem sa/ a teraz nastal ten moment, keď by som ju rada použila do korpusu pre chuť. Lenže...Mlčím nie som v tomto žiadny expert a nerada by som na mojej mame skúšala pokusy, tak by ma zaujímalo, či už ste takto kôru používali - vraj ide do biskupského chlebíčka, no ja neviem, neprobovala som ho ešte. Akú to potom bude mať konzistenciu a hlavne chuť? Ak viete, prosím, poraďte...Slnko Slnko Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

doddy, Pi, 13. 08. 2010 - 23:01

neviem,mozno sa mylim,ale trosku by som sa obaval,ci v ceste nezacne karamelizovat.Cerstu citronovu koru bezne davam do korpusu,ale kandizovanu....no neviem.Asi by som ju skor nasekal na drobno a pridal do kremu,trosku by som ho dochutil citronovou stavou a do korpusu asi radsej nastruhat cerstvu....Je to len mojnazor,snad tu bude mat niekto inu skusenost.Slnko doddes

Zlomené srdce V niečom máš pravdu, do korpusu používam aj ja čerstvú, ale raz /a myslím, že aj naposledy/ som túto kandizovanú dávala do plnky a nebolo to moc dobré. Bolo cítiť tuhé kúsky, ktoré trochu vadili... Smútok

ja som raz dala do korpusu a myslela som ,že ma trafí kaď som chcela korpus prerezať,tie kúsky sa mi nalepili na lanko ,ktorým prerezujem a mi to nie rezalo ale trhalo korpus kým som si to všimla,ja by som dala do plnky alebo čerstvý citrÓn

Ja som ju tiez nikdy nedavala do korpusu iba do kremu napr spolu s inym ovocim do striesok ked bola tvrda tak som ju namacala vo vode lebo ona v kreme nezmäkneKvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

Ale proč by to nemohlo jít do těsta? Vždyť se přece dělá biskupský chlebíček s kandovaným ovocem a jde normálně krájet. Pravda, krájí se nožem, takže nevím, co s tím udělá struna. Já bych tu kůru do těsta dala.

Zlomené srdce No veď práve toto mi nejde do hlavySmútok . Biskupský chlebíček sa s tým robí, ale čo ak sa darí pokrájať preto, lebo je to hustejšie cestoPrekvapenie ?
Ja to teda predsa skúsim a výsledok oznámim Úsmev , a možno tak ochutím aj plnku ak ju postačí namočiť /ako tu píšu dievčence/, tak uvidím Veľký úsmev Pohoda

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama