Kandizovaná citrónová kôra.
Pozrite si aj
neviem,mozno sa mylim,ale trosku by som sa obaval,ci v ceste nezacne karamelizovat.Cerstu citronovu koru bezne davam do korpusu,ale kandizovanu....no neviem.Asi by som ju skor nasekal na drobno a pridal do kremu,trosku by som ho dochutil citronovou stavou a do korpusu asi radsej nastruhat cerstvu....Je to len mojnazor,snad tu bude mat niekto inu skusenost. doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V niečom máš pravdu, do korpusu používam aj ja čerstvú, ale raz /a myslím, že aj naposledy/ som túto kandizovanú dávala do plnky a nebolo to moc dobré. Bolo cítiť tuhé kúsky, ktoré trochu vadili...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som raz dala do korpusu a myslela som ,že ma trafí kaď som chcela korpus prerezať,tie kúsky sa mi nalepili na lanko ,ktorým prerezujem a mi to nie rezalo ale trhalo korpus kým som si to všimla,ja by som dala do plnky alebo čerstvý citrÓn
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som ju tiez nikdy nedavala do korpusu iba do kremu napr spolu s inym ovocim do striesok ked bola tvrda tak som ju namacala vo vode lebo ona v kreme nezmäkne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale proč by to nemohlo jít do těsta? Vždyť se přece dělá biskupský chlebíček s kandovaným ovocem a jde normálně krájet. Pravda, krájí se nožem, takže nevím, co s tím udělá struna. Já bych tu kůru do těsta dala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No veď práve toto mi nejde do hlavy
. Biskupský chlebíček sa s tým robí, ale čo ak sa darí pokrájať preto, lebo je to hustejšie cesto
?
Ja to teda predsa skúsim a výsledok oznámim , a možno tak ochutím aj plnku ak ju postačí namočiť /ako tu píšu dievčence/, tak uvidím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak svoj sľub plním, možno sa to niekomu bude hodiť: kandizovaná kôra v ceste je
, korpus sa dal dobre krájať, kôra bola mäkučká a šťavnatá a dodala sviežu chuť
... http://www.tortyodmamy.sk/?q=okruhle-torty/pre-maminu-k-meninam-188-hel…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Šikulky zlaté a šikulkovia milí, mám jednu, možno nezvyčajnú, otázočku. Cez týždeň by som chcela piecť mamine tortu - citrónovú, vlastne plnka bude citrónová. A pretože mám kúpenú kandizovanú citrónovú kôru /len tak pre prípad...
/ a teraz nastal ten moment, keď by som ju rada použila do korpusu pre chuť. Lenže...
nie som v tomto žiadny expert a nerada by som na mojej mame skúšala pokusy, tak by ma zaujímalo, či už ste takto kôru používali - vraj ide do biskupského chlebíčka, no ja neviem, neprobovala som ho ešte. Akú to potom bude mať konzistenciu a hlavne chuť? Ak viete, prosím, poraďte...
