Kakaovo karamelové rezy so snehovým plátom

Popis

Veľmi dobrý zákusok...

Kakaovo karamelové rezy so snehovým plátom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojRecept mám od mojej sestry...
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

CESTO I.:

4 vajcia, 4 PL kr. cukru, 4 PL polohr. múky, 1/2 ČL prášku do peč., 1 ČL kakaa Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, postupne múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rozdelíme na polovice a upečieme 2 pláty.

CESTO II.:

5 bielkov, 250 g kr. cukru - bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme.

KRÉM:

300 g kr. cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 300 ml mlieka, 1 zlatý klas, 5 žĺtkov, 350 g masla Cukor skaramelizujeme, zalejeme smotanou a dôkladne rozmiešame. Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu, do vychladnutej vmiešame maslo a karamel.

Plnenie:

Jeden plát cesta natrieme krémom, naň položíme snehové cesto, opäť ho natrieme krémom a prikryjeme 2. plátom. Zvyškom plnky natrieme celý koláč, polejeme čokoládou alebo ľubovoľne ozdobíme.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

dakujem za receptik a uz ho aj ukladam TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamKvietokKvietokKvietok

ÁnoÁnoÁno

ďakujem za recept, určite ho vyskúšam, vyzerá byť mňamkový ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

u nás ho voláme kráľovské rezy a určite ho vyskúšajte je suprový

Je výborný často ho pečiem , určite ho odporúčam každej vyskúšať SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

Tlieskam

a nejaka fotecka nebude? Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

nech sa páči fotečka:

Už som ju pridala aj do receptu...

ÁnoÁnoÁnoVyplazený jazyk výborný a veľmi obľúbený, odporúčam. Ja som si ho len trošku urýchlila a miesto jedného veľkého snehového plátu, si nastriekam na papier zdobiacou špičkou tyčinky a tie potom husto priečne poukladám vedľa seba. Sú podstatne rýchlejšie usušené a aj sa s nimi dobre manipuluje.

Len otázka, na prvý korpus naozaj iba 4 vajcia a ešte rozdeliť na polovicu a budú 2 pláty? Ďakujem.

Tento recept je na menší plech... keď to chcete robiť na väčší plech, treba si recept upraviť a pridať 1/2 dávky alebo 1 celú dávku cesta...

Dík za odpeveď.

TlieskamTlieskamTlieskam

Len taká malá technická otázka, robím ho dosť časť, ale v poslednej dobe, keď sú už koláčiky v krabici, tak sa mi oddeľuje cesto od krému, teda pri manipulácii mi piškóta zostáva v krabici. Čo robím zle??? Ďakujem za odpoveď:::)))

skúste odlupnúť vrchnú "kôrku" z piškóty alebo ju aspoň narušiť, mne to takto pomáha Mrkám

Len taká malá technická otázka, robím ho dosť časť, ale v poslednej dobe, keď sú už koláčiky v krabici, tak sa mi oddeľuje cesto od krému, teda pri manipulácii mi piškóta zostáva v krabici. Čo robím zle??? Ďakujem za odpoveď:::)))

Fuha, tak to veru neviem, čím by mohlo byť...

Ahoj ja som tento recept vzdy chcela, ale mam dotaz ten karamel je len ta prevarena smotana s karamelom? Alebo to treba po vychladnuti vyslahat a potom spojit s tym kremom?

Ahoj. Treba to urobiť tak ako je napísané v recepte: Cukor skaramelizujeme, zalejeme smotanou a dôkladne rozmiešame. Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu a do vychladnutej vmiešame maslo a karamel a to je vlastne tá karamelová plnka.

Ved prave to som sa pytala ci to treba len vymiesat alebo po vychladnuty aj vyslahat,a ked to len vymiesam nebude to riedke a nezrazi sa mi ten krem?

tento recept hladam dlho, dakujem Bozkávam

dakujem ukladam si ho Objímam

lydduska skus stiahnuť s piškoty povrch alebo ho iba naruš lebo prave preto sa to oddeluje

Vdaka ukladám TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamKvietokKvietokKvietok

Mohla by som poprosiť o recept ale hmotnosti v gramoch alebo v dkg, totižto každá lyžica má inú veľkosť dakujem. Úsmev

Joj, tak to neviem určiť, lebo ja používam lyžičku akú chytím do ruky, či väčšiu, či trošičku menšiu... myslím,že v konečnom dôsledku tam nemôže byť veľký rozdiel v chuti alebo kvalite...

Ja mám otázku mám podobný recept ale to sušenie toho cesta ma ničí. viete nejaké dobré rady ako na to?

neviem, aký problém máš konrketne? ... ale mirkamoha trochu vyššie napísala celkom dobru radu, ako na sušenie, aby bolo rýchlejšie...

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.