Popis
Veľmi dobrý zákusok...

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | Recept mám od mojej sestry... |
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
Inštrukcie
CESTO I.:
4 vajcia, 4 PL kr. cukru, 4 PL polohr. múky, 1/2 ČL prášku do peč., 1 ČL kakaa Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, postupne múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rozdelíme na polovice a upečieme 2 pláty.
CESTO II.:
5 bielkov, 250 g kr. cukru - bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme.
KRÉM:
300 g kr. cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 300 ml mlieka, 1 zlatý klas, 5 žĺtkov, 350 g masla Cukor skaramelizujeme, zalejeme smotanou a dôkladne rozmiešame. Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu, do vychladnutej vmiešame maslo a karamel.
Plnenie:
Jeden plát cesta natrieme krémom, naň položíme snehové cesto, opäť ho natrieme krémom a prikryjeme 2. plátom. Zvyškom plnky natrieme celý koláč, polejeme čokoládou alebo ľubovoľne ozdobíme.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 26478x
Komentáre
dakujem za receptik a uz ho aj ukladam







ďakujem za recept, určite ho vyskúšam, vyzerá byť mňamkový











u nás ho voláme kráľovské rezy a určite ho vyskúšajte je suprový
Je výborný často ho pečiem , určite ho odporúčam každej vyskúšať





a nejaka fotecka nebude?


nech sa páči fotečka:
Už som ju pridala aj do receptu...
Len otázka, na prvý korpus naozaj iba 4 vajcia a ešte rozdeliť na polovicu a budú 2 pláty? Ďakujem.
Tento recept je na menší plech... keď to chcete robiť na väčší plech, treba si recept upraviť a pridať 1/2 dávky alebo 1 celú dávku cesta...
Dík za odpeveď.
Len taká malá technická otázka, robím ho dosť časť, ale v poslednej dobe, keď sú už koláčiky v krabici, tak sa mi oddeľuje cesto od krému, teda pri manipulácii mi piškóta zostáva v krabici. Čo robím zle??? Ďakujem za odpoveď:::)))
skúste odlupnúť vrchnú "kôrku" z piškóty alebo ju aspoň narušiť, mne to takto pomáha
Len taká malá technická otázka, robím ho dosť časť, ale v poslednej dobe, keď sú už koláčiky v krabici, tak sa mi oddeľuje cesto od krému, teda pri manipulácii mi piškóta zostáva v krabici. Čo robím zle??? Ďakujem za odpoveď:::)))
Fuha, tak to veru neviem, čím by mohlo byť...
Ahoj ja som tento recept vzdy chcela, ale mam dotaz ten karamel je len ta prevarena smotana s karamelom? Alebo to treba po vychladnuti vyslahat a potom spojit s tym kremom?
Ahoj. Treba to urobiť tak ako je napísané v recepte: Cukor skaramelizujeme, zalejeme smotanou a dôkladne rozmiešame. Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu a do vychladnutej vmiešame maslo a karamel a to je vlastne tá karamelová plnka.
Ved prave to som sa pytala ci to treba len vymiesat alebo po vychladnuty aj vyslahat,a ked to len vymiesam nebude to riedke a nezrazi sa mi ten krem?
tento recept hladam dlho, dakujem
dakujem ukladam si ho
lydduska skus stiahnuť s piškoty povrch alebo ho iba naruš lebo prave preto sa to oddeluje
Vdaka ukladám




Mohla by som poprosiť o recept ale hmotnosti v gramoch alebo v dkg, totižto každá lyžica má inú veľkosť dakujem.
Joj, tak to neviem určiť, lebo ja používam lyžičku akú chytím do ruky, či väčšiu, či trošičku menšiu... myslím,že v konečnom dôsledku tam nemôže byť veľký rozdiel v chuti alebo kvalite...
Ja mám otázku mám podobný recept ale to sušenie toho cesta ma ničí. viete nejaké dobré rady ako na to?
neviem, aký problém máš konrketne? ... ale mirkamoha trochu vyššie napísala celkom dobru radu, ako na sušenie, aby bolo rýchlejšie...