Višňový džem so slivovicou na zlepšenie nálady

Popis

Inzercia

Prekvapte svojich blízkych a pripravte si višňový džem v netradičnej verzii. 

Višňový džem so slivovicou na zlepšenie nálady - recept

Zhrnutie

Výnos
Poháre 350 ml
ZdrojDr.Oetker
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

900gramovodkôskovaných višní
400millilitrovslivovice
1balíkVanilkového cukru Dr.Oetker
1balíkŽelírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Inštrukcie

1. Na prípravu džemu 2/3 višní ponorným mixérom rozmixujeme a zvyšok nakrájame na polovice. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme slivovicu, vanilkový cukor a dobre premiešame s želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP:

Miesto slivovice môžeme použiť ríbezľovú šťavu.

Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1

Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút.

Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.

Odporúčaná maloobchodná cena je 1,49 EUR.

Vanilkový cukor Dr.Oetker

Dr. Oetker Vanilkový cukor obsahuje iba 100% prírodnú vanilkovú arómu s extraktom z vanilky a jemne mletý cukor. Prírodná vanilka obsahuje okrem prírodného vanilínu aj ďalších najmenej 200 látok, ktorých zmes je znalcami oceňovaná ako výnimočná.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Super vďaka! Ak má niekto extrémne smutnú náladu, môže višne vynechať, nie? Váľam sa od smiechu po podlahe

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Nerozumiem, koho to napadlo, ak by som chcela urobiť džem so slivovicou, dala by som ju nakoniec, v menšom množstve, pretože takto podstatná časť alkoholu vyprchá.Samozrejme by som ubrala z ovocia, aby nebol džem riedky. Skôr sa mi pozdáva ten timein receptVáľam sa od smiechu po podlahe

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.