Popis
Inzercia
Prekvapte svojich blízkych a pripravte si višňový džem v netradičnej verzii.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | Dr.Oetker |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
900 | gramov | odkôskovaných višní |
400 | millilitrov | slivovice |
1 | balík | Vanilkového cukru Dr.Oetker |
1 | balík | Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker |
Inštrukcie
1. Na prípravu džemu 2/3 višní ponorným mixérom rozmixujeme a zvyšok nakrájame na polovice. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme slivovicu, vanilkový cukor a dobre premiešame s želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP:
Miesto slivovice môžeme použiť ríbezľovú šťavu.
Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1
Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút.
Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.
Odporúčaná maloobchodná cena je 1,49 EUR.
Vanilkový cukor Dr.Oetker
Dr. Oetker Vanilkový cukor obsahuje iba 100% prírodnú vanilkovú arómu s extraktom z vanilky a jemne mletý cukor. Prírodná vanilka obsahuje okrem prírodného vanilínu aj ďalších najmenej 200 látok, ktorých zmes je znalcami oceňovaná ako výnimočná.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 2198x
Komentáre
Super vďaka! Ak má niekto extrémne smutnú náladu, môže višne vynechať, nie?
Nerozumiem, koho to napadlo, ak by som chcela urobiť džem so slivovicou, dala by som ju nakoniec, v menšom množstve, pretože takto podstatná časť alkoholu vyprchá.Samozrejme by som ubrala z ovocia, aby nebol džem riedky. Skôr sa mi pozdáva ten timein recept