Prehriala si čokoládu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prehriala si čokoládu.
aha tak to som sa nikde nedočítala že ju treba zahriať len na určitú teplotu ďakujem
Čoko sa nezohrieva, používaju sa čočky alebo sa naseká čoko na malé kusky a zaleje sa smotanou zohriatou len na bod varu, nemá vriet, nechá 1 min postát a premieša sa, robi sa to v kovovej miske..
Ja som robila ganache tiez presne podla receptu a tiez som mala sem tam svetlejsie miesta, ale az tak to nevadilo
ja robievam ganache z 52% čokolády a nezvyknem ju mať fľakatú...nebude to aj tým vysokým podielom? a chcela by som sa Ťa spýtať, či ganache z takejto čokolády nie je moc horká, lebo ja robím len z 52% a veru nám moc nechutí, lebo máme radi sladšiu čokoládu... a bolo tu spomínané, že čoko sa nezohrieva...neviem, ale ja vždy prevarím šľahačku kvôli dlhšej trvanlivosti a čokoládu si rozpustím nad parou a potom spolu zmiešam...tak každy si robí podľa svojho...
dasakrup ganache si môžeš urobit s mliečnej alebo s bielej čoko, podla toho a kt . čoko Vám chutí. Čoko sa može roztopit ale nesmie sa zohriat na T- temperacie.
ďakujem za odpoveď... a môžem sa spýtať, aký pomer čokolády a smotany sa používa pri mliečnej čokoláde? pri 52% čokoláde dávam dvojnásobok čokolády, môžem aj pri mliečnej? či tam radšej ešte viac?
Ganache sa robí pri pomere 3:1, 2:1 alebo 1:1, zaleží načo sa použije.
Aj ja som mala také fľaky na torte...som myslela,že to tak má byť Dobre vedieť :)
ja si smotanu trocha zohrejem v hrnci, odstavím a nalámem čoko a miešam kým sa nerozpustí. Ja ale robím ganache v pomere 2:1 a z bielej čoko 3:1 a nikdy nemám žiadne fľaky, aj moja posledná torta v albume je len omazaná s ganache...nech sa ti darí :)
ja som robila minule zo 70 -tky 2:1 , dala do chladničky.....a bola fest tuhá ....mala som problém ju natriet.....takže pri horkej podla mna okolo70 staci aj 1.1......fľaky som mala až po druhom obtretí , ked som ju predsa mierne prihriala....takže fľaky jednoznačne od zlej teploty....a 70 je horka....ako čoko:).....nič sa nestane ani keď sa prevarí smotana ...už sa mi to neraz podarilo....je to v pohode....
Dobrý deň prosim Vás som totálna začiatočníčka a chcela by som spraviť kamaratke tortičku :-) má rada iba čokoládovú a rozmýšľala som nad krémom - Ganache , alebo mi viete poradiť nejaký dobre tuhý krém? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď :-)
74Ahojte kočky, konečne som sa odhodlala na ganaché šl.smotana 33%+ čokoláda 74% pomer 1 ku 1, myslím že bola pekne hustá dala som ju do chladničky stuhnúť, bola vláčna a dobre sa roztierala na tortu avšak po zachladení sa na torte urobili svetlejšie fľaky......kde som uroila chybu??? Ďakujem za rady
Tu nájdete všetko o ganache: poleva, náplň, recept, postup, použitie