reklama

Ganaché-fľakaté


reklama

74Ahojte kočky, konečne som sa odhodlala na ganaché šl.smotana 33%+ čokoláda 74% pomer 1 ku 1, myslím že bola pekne hustá dala som ju do chladničky stuhnúť, bola vláčna a dobre sa roztierala na tortu avšak po zachladení sa na torte urobili svetlejšie fľaky......kde som uroila chybu??? Ďakujem za rady

 


Tu nájdete všetko o ganache: poleva, náplň, recept, postup, použitie



reklama


reklama

aha tak to som sa nikde nedočítala že ju treba zahriať len na určitú teplotu ďakujem

trnko, Ut, 24. 11. 2015 - 04:22

Čoko sa nezohrieva, používaju sa čočky alebo sa naseká čoko na malé kusky a zaleje sa smotanou zohriatou len na bod varu, nemá vriet, nechá 1 min postát a premieša sa, robi sa to v kovovej miske.Úsmev

Ďakujem za radu asi som ju fakt veľmi zohriala, skusim ako sa mi podari ďalšia
katka63, Ut, 24. 11. 2015 - 08:00

Ja som robila ganache tiez presne podla receptu a tiez som mala sem tam svetlejsie miesta, ale az tak to nevadilo

ja robievam ganache z 52% čokolády a nezvyknem ju mať fľakatú...nebude to aj tým vysokým podielom? a chcela by som sa Ťa spýtať, či ganache z takejto čokolády nie je moc horká, lebo ja robím len z 52% a veru nám moc nechutí, lebo máme radi sladšiu čokoládu...Chichocem sa a bolo tu spomínané, že čoko sa nezohrieva...neviem, ale ja vždy prevarím šľahačku kvôli dlhšej trvanlivosti a čokoládu si rozpustím nad parou a potom spolu zmiešam...tak každy si robí podľa svojho...Úsmev

trnko, St, 25. 11. 2015 - 07:29

dasakrup ganache si môžeš urobit s mliečnej alebo s bielej čoko, podla toho a kt . čoko Vám chutí. Čoko sa može roztopit ale nesmie sa zohriat na T- temperacie.

 

ďakujem za odpoveď...Úsmev a môžem sa spýtať, aký pomer čokolády a smotany sa používa pri mliečnej čokoláde? pri 52% čokoláde dávam dvojnásobok čokolády, môžem aj pri mliečnej? či tam radšej ešte viac?

trnko, St, 25. 11. 2015 - 14:09

Ganache sa robí pri pomere  3:1, 2:1 alebo 1:1, zaleží načo  sa použije.

Aj ja som mala také fľaky na torte...som myslela,že to tak má byť Chichocem sa Dobre vedieť :)

Katie, Ut, 24. 11. 2015 - 22:27

ja si smotanu trocha zohrejem v hrnci, odstavím a nalámem čoko a miešam kým sa nerozpustí. Ja ale robím ganache v pomere 2:1 a z bielej čoko 3:1 a nikdy nemám žiadne fľaky, aj moja posledná torta v albume je len omazaná s ganache...nech sa ti darí :)

ja som robila minule zo 70 -tky 2:1 , dala do chladničky.....a bola fest tuhá ....mala som problém ju natriet.....takže pri horkej podla mna okolo70 staci aj 1.1......fľaky som mala až po druhom obtretí , ked som ju predsa mierne prihriala....takže fľaky jednoznačne od zlej teploty....a 70 je horka....ako čoko:).....nič sa nestane  ani keď sa prevarí smotana ...už sa mi to neraz podarilo....je to v pohode....

Tis, St, 09. 03. 2016 - 14:55

Dobrý deň  prosim Vás som totálna začiatočníčka  a chcela by som spraviť kamaratke tortičku :-) má rada iba čokoládovú a rozmýšľala som nad krémom - Ganache , alebo mi viete poradiť nejaký dobre tuhý krém? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď :-)

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama